Családireceptkönyv.hu

Rozmaringos szűzérmék


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 4
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


- 60 dkg szűzpecsenye
- 2 db zöld alma
- 10 dkg kolozsvári szalonna
- 10 dkg Gorgonzola márványsajt
- 2 dl tejszín
- rozmaring
- só
- bors

Elkészítés:


A szűzpecsenyét felszeleteljük, igény szerint kicsit megklopfoljuk, majd legalább egy éjszakán át rozmaringos, borsos pácban érleljük, aztán egy serpenyőben megsütjük.
A szalonnát vékonyan felcsíkozzuk és egy másik serpenyőben szépen megpirítjuk, közben az almát felkockázzuk és a szalonnára dobjuk.
Amikor az alma is szépen megkaramellizálódott, felöntjük a tejszínnel, belemorzsoljuk a sajtot és lassan, sűrűre forraljuk, majd megkóstoljuk, és ha kell, sózzuk, borsozzuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


Köretként párolt rizst vagy krokettet kínálunk.

Rozmaringos szűzérmék

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Sacko
Bakonyi betyár gombóc
Bakonyi betyár gombóc

Először a golyókat állítjuk össze. A darált húst egy tálba rakjuk és hozzáadjuk a tojást, a fűszereket, a zsemlemorzsát. Jól összedolgozzuk és egész apró golyókat formázunk. A vörö...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Disznótoros vele sült burgonyával
Disznótoros vele sült burgonyával

A tepsibe teszel zsírt vagy olajat. A burgonyát kettőbe vágod és egyszerre beteszed sülni a hurkával és a kolbásszal. Amikor megsültek kiveszed és tálalod.

Elkészítési idő: 1
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Cigánypecsenye sertéstarjából
Cigánypecsenye sertéstarjából

A szalonnát szeletekre vágom, bevagdosom és kisütöm. A szalonnazsírt beleteszem egy lábasba és félig megsütöm benne a lisztbe forgatott, karikára vágott hagymát, olajban megsütöm....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk