- 60 dkg szűzpecsenye
- 2 db zöld alma
- 10 dkg kolozsvári szalonna
- 10 dkg Gorgonzola márványsajt
- 2 dl tejszín
- rozmaring
- só
- bors
A szűzpecsenyét felszeleteljük, igény szerint kicsit megklopfoljuk, majd legalább egy éjszakán át rozmaringos, borsos pácban érleljük, aztán egy serpenyőben megsütjük.
A szalonnát vékonyan felcsíkozzuk és egy másik serpenyőben szépen megpirítjuk, közben az almát felkockázzuk és a szalonnára dobjuk.
Amikor az alma is szépen megkaramellizálódott, felöntjük a tejszínnel, belemorzsoljuk a sajtot és lassan, sűrűre forraljuk, majd megkóstoljuk, és ha kell, sózzuk, borsozzuk.
Köretként párolt rizst vagy krokettet kínálunk.
1. A malackarajt megmossuk, leszárítjuk, a bőrét sűrűn bevagdossuk, bedörzsöljük sóval, borssal és előmelegített, forró sütőben, kis vizet öntve alá hirtelen megpirítjuk, majd mérs...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A sertésdagadót felszúrjuk, kívül-belül megsózzuk, és állni hagyjuk. 2. A megtisztított, megmosott gombát felszeleteljük és enyhén megsózva a vajon megpároljuk. 3. A zse...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézSertéscombot (1 kg) használtam, amit kétszer ledaráltam, egy fej vöröshagymával és 4 cikk fokhagymával együtt.A húst fűszereztem sóval, borssal, fűszerpaprikával, őrölt köménnyel....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA karajt 1-1,5 centinként bevagdossuk úgy, hogy az alja egyben maradjon. Az olajból és a fűszerekből pácot készítünk, mindenütt jól bekenegetjük vele a húst, főleg a zsebecskéket,...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes