menu

Családireceptkönyv.hu

HORTOBÁGYI HÚSOS PALACSINTA


Írta:

Elk. idő: 60 perc
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


12-16 előre megsütött sós palacsinta, 1 kiló darált hús (én leggyakrabban szárnyasból: csirkéből vagy pulykából csinálom), 2 apró kockákra vágott vöröshagyma, őrölt pirospaprika, só, őrölt bors, olaj, két-három evőkanál lecsó.
A habaráshoz: 1 dl tejföl, 2 evőkanál liszt.
A mártáshoz: 1,5-2 dl tejföl, 1 púpos evőkanál liszt + a félretett pörköltszaft.

Elkészítés:


Két evőkanál olajat hevítünk. Megfuttatjuk rajta az apróra vágott hagymát. Beletesszük a darált húst, és állandóan kevergetve megpirítjuk. Amikor a húsdarabok itt-ott barnulni kezdenek, megszórjuk pirospaprikával, hozzáöntjük a lecsót, megsózzuk, borsozzuk, és 2 dl vizet ráöntve puhára pároljuk (nagyon rövid idő alatt megfő).
A pörkölt levéből egy jó merőkanálnyit kimerünk. Ezt a szaftot félretesszük.
A lisztet csomómentesen belekeverjük a tejfölbe. A húst lehúzzuk a tűzről, és hozzákeverjük a lisztes tejfölt. Ezután visszatesszük a tűzre és kevergetve jól kiforraljuk. (Kenhető masszát kell kapnunk, olyasmit, mint a melegszendvicskrém). Sóval-borssal utánaízesítjük, aztán langyosra hűtjük.
A húsos krémet a palcsintákba töltjük olyan módon, hogy a palacsinta közepébe halmozunk néhány evőkanál tölteléket, a tésztát pedig először alulról, majd két oldalról is ráhajtjuk, végül föltekerjük. Így kis csomagokat kapunk. A palacsintabatyukat egy kiolajozott tűzálló tálba rakjuk, majd 200 fokos sütőben kb. 15 percig sütjük.

A félretett pörköltszaftba belekeverjük a liszttel elkevert 1 dl tejfölt. A mártást felforraljuk, aztán 2-3 percig főzzük, majd tálalás előtt a palacsintákra öntjük.
A többi tejföllel meglocsolva tálaljuk.



Tipp:

A húsos töltelék helyett maradék pörköltet is használhatunk. A húst ebben az esetben nagyon apróra vágjuk vagy ledaráljuk.

HORTOBÁGYI HÚSOS PALACSINTA

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Anita
RÁNTOTT HÚS TEPSIS KRUMPLIVAL
RÁNTOTT HÚS TEPSIS KRUMPLIVAL

A karajt felszeleteljuk es kipotyoljuk Sozzuk,borsozzuk izles szerint Panirozzuk, eloszor lisztbe martjuk,utana, egy villaval felvert tojasba,majd zsemlemorzsaba forgatjuk Bő ol...

Elkészítési idő: 1 ora
Nehézség: Közepes
share
Avatar Rántott karaj sütőben sütve
Rántott karaj sütőben sütve

A húst megmosom, ha nincs felszeletelve, felszeletelem. Miután lecsöpögött, egy húsklopfolóval kiklopfolom. Ízlés szerint megsózom a hússzeleteket. Előkészítem a bundázáshoz a hozz...

Elkészítési idő: 70 perc
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Gyurkó
Bakonyi sertésborda
Bakonyi sertésborda

A hússzeleteket bedörzsöljük sóval, borssal, lisztbe forgatjuk, majd egy nagyobb serpenyőben kevés olajon mindkét oldalát hirtelen elősütjük, és félretesszük. A visszamaradt zsirad...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Húsgombócos  édeskáposzta
Húsgombócos édeskáposzta

a hagymát apróra vágjuk ,az olajon megdinszteljük,félre húzzuk és belekeverjük a fűszerpaprikát -2 részre osztjuk -a húshoz hozzáadjuk a megmosott rizset az egyik rész hagymát +...

Elkészítési idő: 40
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk