30 dkg sertéstarja
1 közepes fej vöröshagyma
3 ek mustár
12 dkg szalámi
4 ek napraforgó olaj
5 dkg sajt (reszelt)
só ízlés szerint
bors ízlés szerint (frissen őrölt)
A tarjaszeleteket kiklopfoljuk, majd sózzuk és borsozzuk.
A hagymát vékonyan felkarikázzuk.
A sütőt előmelegítjük 200 fokra (légkeveréssel).
Pár kanálnyi olajon 1-2 perc alatt megpirítjuk a hússzeletek mindkét oldalát.
Alufóliából egy nagy, többrétegű batyut készítünk, az alját picit megolajozzuk, majd ráteszünk egy-egy szelet tarját. Rákenünk 1 ek mustárt, sózzuk, borsozzuk, elrendezünk rajta pár karika hagymát és szalámit, majd rárakunk egy újabb szelet húst, és így haladunk tovább, míg a hozzávalók el nem fogynak.
Az alufóliát légmentesen becsomagoljuk a hús körül, sütőrácsra emeljük, és kb. 1,5 órára betesszük sülni.
Óvatosan kibontjuk a csomagot, peremeit felhajtogatjuk, a húst megszórjuk a reszelt sajttal, és újabb kb. 10 perc alatt rápirítjuk a forró sütőben.
A fokhagymát pucold meg. Az oldalast mosd meg, vágd nagyobb darabokra, sózd, borsozd ízlés szerint, de lehetőleg használj őrlőmalmot mindkét esetben, mert sokkal finomabb ízt ad a...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűA paprikát, hagymát és fokhagymát vágjuk kisebb darabokra és kb. 5 perc alatt pirítsuk meg forró olíva olajon. ( Csak az olaj felét használjuk fel!) Ezután öntsünk alá egy pohár v...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hússzeletek mindkét felét sózzuk, borsozzuk. A hőálló tálunk vagy tepsink alját kiolajozzuk, majd néhány teáskanál ketchuppal is megkenjük. Ráfektetjük a húsokat, vékonyan a tete...
Elkészítési idő: 70 perc Nehézség: KönnyűA fasírt elkészítéséhez a zsemlét vízbe áztatjuk, majd alaposan kinyomkodjuk. Az apróra vágott hagymát olajon megdinszteljük.A fokhagymát összenyomjuk. Minden hozzávalót alaposan...
Elkészítési idő: 0,5 óra Nehézség: Könnyű