30 dkg sertéstarja
1 közepes fej vöröshagyma
3 ek mustár
12 dkg szalámi
4 ek napraforgó olaj
5 dkg sajt (reszelt)
só ízlés szerint
bors ízlés szerint (frissen őrölt)
A tarjaszeleteket kiklopfoljuk, majd sózzuk és borsozzuk.
A hagymát vékonyan felkarikázzuk.
A sütőt előmelegítjük 200 fokra (légkeveréssel).
Pár kanálnyi olajon 1-2 perc alatt megpirítjuk a hússzeletek mindkét oldalát.
Alufóliából egy nagy, többrétegű batyut készítünk, az alját picit megolajozzuk, majd ráteszünk egy-egy szelet tarját. Rákenünk 1 ek mustárt, sózzuk, borsozzuk, elrendezünk rajta pár karika hagymát és szalámit, majd rárakunk egy újabb szelet húst, és így haladunk tovább, míg a hozzávalók el nem fogynak.
Az alufóliát légmentesen becsomagoljuk a hús körül, sütőrácsra emeljük, és kb. 1,5 órára betesszük sülni.
Óvatosan kibontjuk a csomagot, peremeit felhajtogatjuk, a húst megszórjuk a reszelt sajttal, és újabb kb. 10 perc alatt rápirítjuk a forró sütőben.
A káposztát, ha túl savanyú, átmossuk, kinyomkodjuk, és 1 ek zsíron kevés vízzel, az őrölt köménnyel és babérlevéllel kb.20 perc alatt puhára pároljuk. 1 ek zsíron megdinszteljü...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesHa egész karajt vásároltál, akkor szeleteld fel, kb. 1 cm-es szeletekre. Klopfold ki a húst. A natúr szelet vastagsága ideálisan kb. 5-7 mm, és egyenletesen vastag a hús. Sózd és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hússzeleteket enyhén kiverem, sózom, lisztbe mártom, a zsírban ropogósra sütöm, majd félreteszem. A maradék zsíron üvegesre sütöm a kockákra vágott szalonnát, aranysárgára piríto...
Elkészítési idő: 140 perc Nehézség: KönnyűA szalonna kivételével a többi hozzávalót összegyúrom. A főtt tojásokat félbevágom. A húsból a tenyeremre teszek egy pogácsához elegendő masszát, a fél tojást beleteszem, a tetejér...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű