Családireceptkönyv.hu

Vásári csülök


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 nyers hátsó csülök, 1 fej fokhagyma, 1 kg vöröshagyma, 5 dl sör, 1 mokkáskanál só, negyed mokkáskanál őrölt bors, egy-két csipet őrölt kömény, 3-4 babérlevél.

Elkészítés:



A csülköt megtisztítjuk, kicsontozzuk és bőrével együtt nagyobb darabokra vágjuk. (Lehetőleg minden darabba jusson bőr is, hús is.)

Egy magas falú tepsit vagy tűzálló tálat kibélelünk sütőpapírral, beleszórjuk a csülökdarabokat, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrölt köménnyel, házzáadjuk a babérlevelet, ráöntjük a sört, alufóliával szorosan befedjük, és egy órára 200 fokos sütőbe tesszük.

Közben megpucoljuk a hagymákat.

Egy óra sütés után kivesszük a húst (ilyenkor még van egy csomó leve), rászórjuk a fokhagymagerezdeket és a vöröshagyma felét negyedekre vágva. Újra befedjük alufóliával, és visszatesszük még fél órát sütni.

Az összesen másfél óra sütési idő letelte után a még mindig sok lében úszó hagymás csülköt egy nagy serpenyőbe borítjuk, hozzáadjuk a maradék vöröshagymát fölnegyedelve, és nagy lángon, kevergetve átpirítjuk, amíg a leve jól besűrűsödik.

Főtt vagy pirított krumplival vagy egy nagy szelet friss kenyérrel tálaljuk.

Vásári csülök

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Tünde
Lacikrumpli
Lacikrumpli

A húst felszeleteljük, kiverjük, a szeleteket sózzuk, borsozzuk és pirospaprikával meghintjük. A meghámozott krumpli felét nyersen felszeletelve (az alsó rétegbe kerülő krumplikar...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Lapocka - Csikós tokány 2 - OK
Lapocka - Csikós tokány 2 - OK

1. Az olajon megpirítjuk a reszelt vöröshagymát, elkeverjük benne a piros paprikát. 2. Ezután beletesszük a kb 5 cm hosszúra és 1 cm vastagra vágott húsmetéltet s kissé lepörkö...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veronika
Hamburger pogácsa
Hamburger pogácsa

összegyúrjuk a hozzávalókat és 2-szer akkora pogácsákat csinálunk mint amekkora kell és olajban kisütjük

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anna
Zsebes karaj
Zsebes karaj

A karajt a tepsiben 1-1,5 centinként bevagdossuk úgy, hogy az alja egyben maradjon. Az olajból és a fűszerekből pácot készítünk, mindenütt jól bekenegetjük vele a húst, főleg a zse...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk