menu

Családireceptkönyv.hu

Börek


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



8 db réteslap (fagyasztott)
A töltelékhez
olívaolaj
1 db vöröshagyma
2 kis gerezd fokhagyma
0.5 csokor petrezselyemzöld
40 dkg marhahús (darált)
1 kávéskanál fahéj (őrölt)
3 teáskanál oregánó (friss, vagy szárított)
1 teáskanál só
1 kávéskanál feketebors (őrölt)
A réteslapok megkenéséhez
2 evőkanál joghurt - natúr
1 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
1 dl olívaolaj
A tetejére
3 evőkanál szezámmag

Elkészítés:




A töltelékhez felvágjuk apróra a hagymákat, a petrezselymet. A vöröshagymát üvegesre pároljuk olíva olajon, majd hozzáadjuk a fokhagymát, a darált húst és megfűszerezzük a fahéjjal, oregánóval, sóval, borssal. Ha készen van a töltelékünk, félretesszük és hagyjuk kicsit hűlni.

Egy kis edényben keverjük össze a joghurtot, tojást, olíva olajat. Ezt a keveréket fogjuk használni majd a réteslapok megkenéséhez, benedvesítéséhez.

A börek megtöltéséhez vegyünk magunk elé egy lapot úgy, hogy a hosszabbik oldala legyen felénk fordítva. A tészta bal oldalát finoman megkenjük a tojásos keverékkel, majd a tészta jobb részét ráhajtjuk. Az így félbehajtott réteslap tetejét is megkenjük a tojással, majd 2-3 evőkanál tölteléket helyezzünk kb. 2 cm-re a tészta szélétől úgy, hogy a töltelék két oldalán is maradjon 1-2 cm. Hajtsd rá a töltelékre a tészta rövidebbik oldalát, majd oldalról is, és kezd el óvatosan felcsavarni.

A felcsavart böreket sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük egymás mellé. Sütés előtt még megkenjük mindegyik egy kis tojással, megszórjuk szezámmaggal, majd 180 C-ra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük őket.

A legjobb langyosan, de másnap reggelire is megteszi....ha marad :)

Trükkök, tippek, praktikák:


file:///C:/Users/user/Desktop/fenykepek/egyszeri%20k%C3%A9pek/88f1f774035b5dcb.htm

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: P
Temesvári sertésborda
Temesvári sertésborda

A húsokat verd ki, mosd meg, majd sózd és borsozd, valamint forgasd meg lisztben. A szalonnát kockázd fel, kezdd el pirítani egy serpenyőben, és ha már alkalmas rá, a zsírján hirte...

Elkészítési idő: 2+ óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Baconos töltött fasírt recept
Baconos töltött fasírt recept

A darált húst, zsemlét, a nyers tojásokat és a fűszereket összegyúrjuk. A főtt tojásokat keresztben kettévágjuk. Egy 12 lyukú muffin sütőt kibélelünk a 12 szelet baconnel. Mind...

Elkészítési idő: 30-60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anna
Borsós tokány
Borsós tokány

A húst szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, beleforgatjuk lisztbe, majd kevés olajon elősütjük mind 2 oldalát (1-1 perc) magas lángon. Az olajat, amiben sütöttük a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Bolognai szósz
Bolognai szósz

Hagymát nagyon apróra vágom vagy lereszelem mikor hogy, sárgarépát apró kockára vágom és a hagymával együtt dinsztelem. Ha ez megvan hozzáadom a darált húst és fehéredésig párolom....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk