Családireceptkönyv.hu

Börek


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



8 db réteslap (fagyasztott)
A töltelékhez
olívaolaj
1 db vöröshagyma
2 kis gerezd fokhagyma
0.5 csokor petrezselyemzöld
40 dkg marhahús (darált)
1 kávéskanál fahéj (őrölt)
3 teáskanál oregánó (friss, vagy szárított)
1 teáskanál só
1 kávéskanál feketebors (őrölt)
A réteslapok megkenéséhez
2 evőkanál joghurt - natúr
1 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
1 dl olívaolaj
A tetejére
3 evőkanál szezámmag

Elkészítés:




A töltelékhez felvágjuk apróra a hagymákat, a petrezselymet. A vöröshagymát üvegesre pároljuk olíva olajon, majd hozzáadjuk a fokhagymát, a darált húst és megfűszerezzük a fahéjjal, oregánóval, sóval, borssal. Ha készen van a töltelékünk, félretesszük és hagyjuk kicsit hűlni.

Egy kis edényben keverjük össze a joghurtot, tojást, olíva olajat. Ezt a keveréket fogjuk használni majd a réteslapok megkenéséhez, benedvesítéséhez.

A börek megtöltéséhez vegyünk magunk elé egy lapot úgy, hogy a hosszabbik oldala legyen felénk fordítva. A tészta bal oldalát finoman megkenjük a tojásos keverékkel, majd a tészta jobb részét ráhajtjuk. Az így félbehajtott réteslap tetejét is megkenjük a tojással, majd 2-3 evőkanál tölteléket helyezzünk kb. 2 cm-re a tészta szélétől úgy, hogy a töltelék két oldalán is maradjon 1-2 cm. Hajtsd rá a töltelékre a tészta rövidebbik oldalát, majd oldalról is, és kezd el óvatosan felcsavarni.

A felcsavart böreket sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük egymás mellé. Sütés előtt még megkenjük mindegyik egy kis tojással, megszórjuk szezámmaggal, majd 180 C-ra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük őket.

A legjobb langyosan, de másnap reggelire is megteszi....ha marad :)

Trükkök, tippek, praktikák:


file:///C:/Users/user/Desktop/fenykepek/egyszeri%20k%C3%A9pek/88f1f774035b5dcb.htm

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Veres Gabi
Mátrai borzaska
Mátrai borzaska

A húst kicsit kiklopfoljuk, enyhén sózzuk, borsozzuk. A fokhagymát összenyomjuk, néhány csepp olajjal elkeverjük, és a péppel megkenjük a húsokat. Elkészítjük a bundát, azaz leresz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Tünde
Montenegrói darált húsos-makarónis rakottas
Montenegrói darált húsos-makarónis rakottas

A makarónit sós vízben kifőzzük és leszűrjük. Az apróra vágott vöröshagymát olajban üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a darálthúst, megsózzuk, meghintjük őrölt borssal, oregánóval, pir...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Nikoletta
Fasírt
Fasírt

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Jóasszony pecsenye
Jóasszony pecsenye

A tarját felszeleteljük, és kiklopfoljuk. Sózzuk, borsozzuk, A mustárt és a fokhagymát összekeverjük, majd bekenjük vele a hússzeletek mindkét oldalát.kicsit félretesszük, hogy ös...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk