8 vékony szelet sertés karaj
15 dkg gomba
1 hagyma
babérlevél
1 kiskanál pirospaprika
só, fehér bors
1,5 dl tejszín
2 evőkanál vaj
1 evőkanál olaj
0,5 dl száraz fehérbor
1 csokor petrezselyemzöld
A karajszeleteket nagyon vékonyra veregetjük mindkét oldalukon. Bedörzsöljük sóval, borssal, pirospaprikával, majd a felhevített vaj és olaj keverékén hirtelen elősütjük. Kivesszük a szeleteket , és melegen tartjuk.
A visszamaradt pecsenyezsírban üvegesre pároljuk az apróra vágott vöröshagymát és a felszeletelt gombát, majd ráfektetjük a hússzeleteket.
Felöntjük a borral, beledobjuk a babérlevelet, és lefedve pároljuk még 15 percet. Hozzáöntjük a tejszínt, a babérlevelet eldobjuk, és meghintjük az apróra vágott petrezselyemzölddel.
A húst megmossuk és szeletekre vágjuk, majd egy tálba tesszük. Átkenjük olajjal és sózzuk, borsozzuk, hagyjuk állni 20-30 percet. Közben a paradicsomot a zellerlevéllel és 3 fokhag...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesA lapockát kis kockákra darabolni, mint pörköltöt elkezdeni főzni. Amikor a húsdarabok félig puhák, hozzáadni a savanyú káposztát, babérlevelet, egész borsot, kissé fölengedni vízz...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA kétféle hagymát és a fokhagymát felkockázom, majd olajon megpirítom. Hozzáadom a csíkokra felvágott húst, majd fehéredésig pirítom. Én sertés húst használtam, de csirkemellel is...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSzerezzük be hentesünknél a körmöket, és rögtön kérjük meg, hogy darabolja el mindegyiket öt részre. Készítsük elő a pörköltalapot: a vöröshagymát vágjuk gorombára, a zölpaprikát...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes