8 vékony szelet sertés karaj
15 dkg gomba
1 hagyma
babérlevél
1 kiskanál pirospaprika
só, fehér bors
1,5 dl tejszín
2 evőkanál vaj
1 evőkanál olaj
0,5 dl száraz fehérbor
1 csokor petrezselyemzöld
A karajszeleteket nagyon vékonyra veregetjük mindkét oldalukon. Bedörzsöljük sóval, borssal, pirospaprikával, majd a felhevített vaj és olaj keverékén hirtelen elősütjük. Kivesszük a szeleteket , és melegen tartjuk.
A visszamaradt pecsenyezsírban üvegesre pároljuk az apróra vágott vöröshagymát és a felszeletelt gombát, majd ráfektetjük a hússzeleteket.
Felöntjük a borral, beledobjuk a babérlevelet, és lefedve pároljuk még 15 percet. Hozzáöntjük a tejszínt, a babérlevelet eldobjuk, és meghintjük az apróra vágott petrezselyemzölddel.
Tegyük egy tálba a darált húst, a tojást, sózzuk, fűszerezzük, majd keverjük össze. Készítsük el a töltelket: a hagymát tisztítsuk meg, majd vágjuk fel apró kockára és pirítsuk me...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA fokhagymát és az újhagymát pépesítjük, kisebb tálkába tesszük, és hozzáadjuk a többi fűszert (olaj, mustár, chili, pirospaprika, őrölt bors, só), az egészet jól kikeverjük. A hú...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst összekeverjük a sajttal, tojással, fűszerekkel. Ha picit száraznak tűnik adhatunk hozzá tejfölt. Majd tenyérnyi darabokat formázunk, és lisztben, tojásban, zsemlemorzsában p...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűRecept: a tarját besózzuk, hirtelen serpenyőben elősütjük, majd kizsírozott tepsibe tesszük. 1 kg gombát hagymával puhára pirítunk, sóval és fehérborossal ízesítjük. A gombaragut a...
Elkészítési idő: 1 ora Nehézség: Könnyű