- 1 kg hús (comb vagy lapocka)
- 0,5 kg gomba
- 300 g natúr krémsajt
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál paradicsompüré
- só
- bors
- olaj
◾️A húst felkockázzuk, és olajon fehéredésig pirítjuk.
◾️Hozzáadjuk a felszeletelt gombát és pici vizet (vagy száraz fehérbort) öntünk alá.
◾️Ezután jöhet hozzá a zúzott fokhagyma, a fűszerek és főzzük puhára.
◾️Amikor megpuhult adjuk hozzá a krémsajtot.
Legjobban a párolt rizs passzol hozzá köretként. Ha még különlegesebbre, finomabbra szeretnénk, készítsük száraz fehérborral.
1. A húst szép méretes szeletekre vágom ez kb 12 szelet, így mindenkinek jut 2-2 szelet. 2. Jól megmosom, besózom, borsozom. A tepsibe teszem a házi zsírt, majd erre fektetem a...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA karajszeleteket klopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk sertéshús fűszerkeverékkel és ételízesítővel. 5-6 evőkanál lisztből, a tojásokból, kevés tejjel és csipet sóval sűrű...
Elkészítési idő: 1,5 Nehézség: KönnyűA darált hús, darált sonka keverékhez adunk 1 tojást, a tejet, sózzuk, borsozzuk, majd fél órát állni hagyjuk a hűtőben. Ezután gombócokat csinálunk belőle, bepanírozzuk, majd olaj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKacsa mellet alaposan letisztítom, jól le mosom, folyó víz alatt, dagadót szintén egészben mosom, majd le csurgatom a húsokról a felesleges vizet, és húsvágó deszkán kis pici darab...
Elkészítési idő: 40-perc Nehézség: Közepes