600 g sertéstarja
150 g kolozsvári szalonna
1 kis kanál mustár
0 5 dl napraforgó olaj (plusz a sütéshez amennyi kell)
fekete bors ízlés szerint (őrölt)
3 gerezd fokhagyma (ízlés szerinti mennyiség)
só ízlés szerint
A húst fölszeleteljük kb 3-4 szeletre .Mustárt, étolajat, sót, őrölt borsot összekeverjük, és bepácoljuk vele a hússzeleteket. Pár órán keresztül pácoljuk, de a legjobb, ha egy éjszakát a pácban van.
Fölszeleteljük a kolozsvári szalonnát egyenlő szeletekre, és egy serpenyőbe öntünk étolajat, majd kisütjük a szalonnaszeleteket.
Ugyan ebben a zsiradékban sütjük tovább a hus szeleteket is. Az egyik fele megsült a húsnak átforditjuk és akkor egy fokhagyma nyomó segitségével rá nyomjuk a fokhagyma gerezdeket a hus szeletekre,készre sütjük.
Tálaláskor mindegyik szelet húsra kerüljön egy szelet szalonna és füszerpaprikával még diszithetjük. Petreszelymes burgonyával, rizsel szoktam kinálni. Alkalmankét párolt káposztát is kinálok hozzá.
Jó étvágyat.
A karajt kicsontozzuk és vékonyra kiverjük. A gombát, májat, sonkát apró kockákra vágjuk. A vöröshagymát lereszeljük. Zsíron megpirítjuk a vöröshagymát, a májat, a gombát, és a so...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. 2. A tejfölt a tojással kikeverjük(tehetünk bele zúzott fokhagymát is). 3. A húst lisztbe, tojásos tejfölbe, majd újra l...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA pacalt többszöri átmosás, és egyszeri forrázás után csíkokra vágom. Egy 8-10 literes edényben a zsíron a szalonnát kisütöm, majd a hagymát, és a fokhagymát megfonnyasztom, megh...
Elkészítési idő: 5 óra Nehézség: KözepesA megtisztított húst vékony csíkokra vágjuk, hagyjuk kicsit lecsöpögni. A zöldségeket megtisztítjuk, a vöröshagymát nagyobb kockára, a paradicsomot nagyobb darabokra vágjuk. A szal...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű