30 dkg liszt, 15 dkg főtt, áttört krumpli, 1 tojás, 10 dkg zsír, 2 dkg élesztő, 1 kk. cukor, tej, só
töltelékhez: 20-25 dkg darált főtt hús, 1 tojás, 1 dl tejföl, só, bors, ízlés szerint fűszerek
A tészta hozzávalóit összegyúrni, fél órát keleszteni, vékonyra kinyújtjuk, négyzetekre vágjuk. A közepére tölteléket rakunk és a tészta csücskeit összefogva batyut formázunk belőle. Tetejét tojással megkenni, rövid pihentetés után pirosra sütni.
1. A tarhonyát pirítsuk barnára a zsiradékon. 2. Adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és pároljuk így tovább, míg a hagyma megüvegesedik. 3. Tegyük bele a piros arany...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. A szalonnát kockákra vágom és kiolvasztom, majd megpárolom rajta a felkarikázott hagymát. 2. Sózom, borsozom és a kinyújtott tésztára terítem. 3. A pizza megpakolásánál...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz igazi zalai prószát tepsiben sütik, de én a másik serpenyős változatot szoktam, mert ezt szeretjük. Nem rakok hozzá semmi fűszert, csak a felsoroltakat, mert az eredeti recep...
Elkészítési idő: 1 ora Nehézség: KönnyűMossuk meg a cukkinit és vékonyan karikázzuk fel majd negyedeljük, egy kevés olajat hevítsünk fel egy serpenyőben, majd adjuk hozzá az a felkarikázott csemege hagymát, cukkinit és...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű