menu

Családireceptkönyv.hu

Húsos bukta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


30 dkg liszt, 15 dkg főtt, áttört krumpli, 1 tojás, 10 dkg zsír, 2 dkg élesztő, 1 kk. cukor, tej, só

töltelékhez: 20-25 dkg darált főtt hús, 1 tojás, 1 dl tejföl, só, bors, ízlés szerint fűszerek

Elkészítés:


A tészta hozzávalóit összegyúrni, fél órát keleszteni, vékonyra kinyújtjuk, négyzetekre vágjuk. A közepére tölteléket rakunk és a tészta csücskeit összefogva batyut formázunk belőle. Tetejét tojással megkenni, rövid pihentetés után pirosra sütni.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek, Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Zöldborsós tarhonya - OK
Zöldborsós tarhonya - OK

1. A tarhonyát pirítsuk barnára a zsiradékon. 2. Adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és pároljuk így tovább, míg a hagyma megüvegesedik. 3. Tegyük bele a piros arany...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Zwiebelkuchen
Zwiebelkuchen

1. A szalonnát kockákra vágom és kiolvasztom, majd megpárolom rajta a felkarikázott hagymát. 2. Sózom, borsozom és a kinyújtott tésztára terítem. 3. A pizza megpakolásánál...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: ani44
Krumpli prósza
Krumpli prósza

Az igazi zalai prószát tepsiben sütik, de én a másik serpenyős változatot szoktam, mert ezt szeretjük. Nem rakok hozzá semmi fűszert, csak a felsoroltakat, mert az eredeti recep...

Elkészítési idő: 1 ora
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Maccheroni garnélával, leveles spenóttal
Maccheroni garnélával, leveles spenóttal

Mossuk meg a cukkinit és vékonyan karikázzuk fel majd negyedeljük, egy kevés olajat hevítsünk fel egy serpenyőben, majd adjuk hozzá az a felkarikázott csemege hagymát, cukkinit és...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk