Családireceptkönyv.hu

Húsos bukta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


30 dkg liszt, 15 dkg főtt, áttört krumpli, 1 tojás, 10 dkg zsír, 2 dkg élesztő, 1 kk. cukor, tej, só

töltelékhez: 20-25 dkg darált főtt hús, 1 tojás, 1 dl tejföl, só, bors, ízlés szerint fűszerek

Elkészítés:


A tészta hozzávalóit összegyúrni, fél órát keleszteni, vékonyra kinyújtjuk, négyzetekre vágjuk. A közepére tölteléket rakunk és a tészta csücskeit összefogva batyut formázunk belőle. Tetejét tojással megkenni, rövid pihentetés után pirosra sütni.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek, Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Kefires ,hűtős lángos
Kefires ,hűtős lángos

Elkészítése: A cukrot a langyos tejjel elkeverjük,bele morzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk. A lisztet a sóval összekeverjük,a közepébe ütjük a tojást ,a kefireket is hozzá adj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Valéria
Sós kifli
Sós kifli

Kelttésztát dagasztunk. Ha megkelt 4 részre osztjuk a tálban.1 részt kiemelsz, kézzel még elfelezzük, kinyújtjuk pizza formára és méretre, mindkettőt. Egyik lapot megkenjük a most...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sonkás sajtos krumplilepény
Sonkás sajtos krumplilepény

A krumplit megfőzzük, majd pürésítjük, hozzáadjuk a tojást, sót és borsot, melyet ízlés szerint adagolunk. Hozzáadunk annyi lisztet, ami felveszi a nedvességet, és egy nem túl rag...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk