.80 dkg főtt át tört krumpli,30 dkg liszt.1 db tojás,2 evőkanál zsír,25-30 dkg zsemlye morzsa,30 dkg darált mák,porcukor,
a krumplit a lisztel tojással össze gyúrom,a tésztából hosszabb kerek csikókat sodrok,mit k.b. 2 cm es darabokra vágok,tenyeremben meg sodrom,és sós forrásban lévő vízben ki főzöm,és hideg vízbe szedem jól át öblittem és le csepegtettem,közben a zsemlye morzsát a zsírban meg pirittom,bele teszem a le csöppögöt nudlit,mákkal és porcukorral meg szórva tálalom, A
1. Robotgéppel keverjük össze a meleg (nem forró) vizet a cukorral oldódásig. Ha túl meleg (az élesztőhöz) hagyjuk picit hűlni, szórjuk az élesztőport a tetejére, hagyjuk 10 percig...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA rizst váltott vízben megmossuk, majd felöntjük fél l hideg vízzel, megsózzuk, és lefedve, néha megkeverve, addig főzzük, míg a vizet mind magába szívta. Ekkor hozzáöntjük a hide...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA krumplit megfőzzük, és áttörve hozzáadjuk az élesztővel elkevert liszthez. Esetleg a krumpli főzőlevét használhatjuk az elkészítéshez. 2 gerezd fokhagymát belekeverünk a tésztába...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A mazsolát meleg vízbe áztatjuk. 2. A kockatésztát vízzel hígított, enyhén sós tejben megfőzzük. Lecsepegtetjük. 3. A tehéntúrót átpasszírozzuk, majd kikeverjük a tojáss...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű