Sárgarépa, fehérrépa, cukkini, kaliforniai paprika, gomba, vörös-, fokhagyma, pulyka apróhús, só, oregano, leves kocka, tejszín, penne tészta
Sárgarépát, fehérrépát, cukkínit, piros kaliforniai paprikát "juliennre" vágtam. Két közepes gombafejet is felszeleteltem. Egy közepes fej vöröshagymát, két nagyobb gerezd fokhagymát apróra vágtam. pulyka apróhúst felkockáztam. (Csirkemell, pulykamell a legalkalmasabb) A hagymákat kevés olívaolajon megpirítottam, majd a húst rátéve nagy lángon tovább kevergettem. Amikor a hús kifehéredett, beleszórtam a répákat, együtt pirítottam tovább. Egy-két perc után a cukkínit is belekevertem a paprikával együtt, további kevergetés után a gombát is, és sóztam, borsoztam, mokkáskanálnyi oregánót, és egy tyúkhúsleves-kockát apróra vágva belekevertem. (Ha van, csirke alaplé nagyon megfelel!) Végül belekevertem egy kevés főzőtejszínt is, és egy-két percig gyengén forraltam. Amíg forrt, a tésztát elkészítettem , összekevertem a raguval.
A hagymát, a sárgarépát megtisztítjuk, felaprítjuk, a zeller zöldjét finomra vágjuk, a leveskockát feloldjuk 3 deciliter forró vízben. Felhevítjük az olajat, aranysárgára pirítjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A vizet felforralom, majd ízesítetem sóval. 2. Belekeverem a kukoricadarát és megfőzőm kis lángon. 3. Pár perc főzés után besűrűsödik és már nehéz keverni. Na akkor jó. 4, T...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA tésztát sós vízben felteszem főni. Egy serpenyőben kevés olajon megpirítom a grízt aranybarnára. Amikor kész, elzárom a tűzhelyet. A tészta főzőlevéből öntök rá kb. 1 decilitert....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFél dl langyos tejben elkeverjük a cukrot és az élesztőt, majd letakarva, langyos helyen fölfuttatjuk. Vigyázzunk, hogy a tej valóban langyos (és ne meleg!) legyen, mert az élesztő...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű