300 g tészta
250 g túró
250 ml tejföl
150 g szalonna
reszelt sajt (bőven)
só
őrölt fekete bors
A tésztát lobogó, sós vízben kifőzzük, leszűrjük és egy hőálló tepsibe öntjük. A szalonnát kockákra vágjuk, ízlés szerint üvegesre sütjük.
A túrót a tejföllel eldolgozzuk, a tepsiben a tésztával összekeverjük. Hozzákeverjük a pirított szalonnát a kisült zsírjával együtt.
A tetejét megszórjuk reszelt sajttal, majd frissen őrölt borsot szórunk rá. 190 fokon addig sütjük, míg a sajt kellően megpirul.
1. A tojásokat felütjük, és hozzákeverjük a lisztet, a tejet, a reszelt hagymát, sóval, mustárral ízesítjük. 2. A virslikről leszedjük a műbelet, majd négybe vágjuk mindegyik sz...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézTésztát bármilyet választhatunk- csavar, kagyló, makaróni, ki, mit szeret. A hagymát picit vajon/ olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a darabolt, tisztított gombát. Mikor már s...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A langyos vízben 10g mézzel futtassuk fel az élesztőt. 2. Egy nagy keverőtálban mérjük össze a liszteket a sóval és az oregánóval, ha fűszeres tésztát szeretnénk. 3. Ha az éle...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az üvegtésztát leforrázzuk, majd 5 perc után leszűrjük, hideg vízzel átöblítjük, félretesszük. 2. A wokban felhevítjük az olajat, majd beletesszük a csíkokra, vagy kockákra vá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű