300 g tészta
250 g túró
250 ml tejföl
150 g szalonna
reszelt sajt (bőven)
só
őrölt fekete bors
A tésztát lobogó, sós vízben kifőzzük, leszűrjük és egy hőálló tepsibe öntjük. A szalonnát kockákra vágjuk, ízlés szerint üvegesre sütjük.
A túrót a tejföllel eldolgozzuk, a tepsiben a tésztával összekeverjük. Hozzákeverjük a pirított szalonnát a kisült zsírjával együtt.
A tetejét megszórjuk reszelt sajttal, majd frissen őrölt borsot szórunk rá. 190 fokon addig sütjük, míg a sajt kellően megpirul.
Az összes tej negyedével, és a cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd egy tálban összekeverjük a tészta hozzávalóival, a maradék langyos tejjel bedagasszuk. Konyharuhával letakar...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tésztát vízben kifőzzük, majd túróval és a nagy pohár tejföllel összekeverjük. Közben a szalonnát is kisütjük. A tésztát a szalonna zsírjával bekent tepsiben elterítjük, ízlés...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA füstölt szalonnát kis kockákra vágjuk és megpirítjuk. Azután hozzáadjuk a vékonyra szeletelt hagymát és üvegesre pirítjuk. A paradicsomot és a kolbászt feldaraboljuk és hozzáad...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű1. A langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk 5-10 perc alatt. A lisztet összekeverjük a sóval, hozzáadjuk a tejfölt, majd a felfuttatott élesztős tejet és bedagas...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű