Húsgombóchoz:
- 1,5 kg sertés darálthús
- 2 kiskanál apróra vágott kapribogyó
- 1 kis fej apróra vágott hagyma
- 2 gerezd apróra vágott fokhagyma
- só, bors ízlés szerint
A szószhoz:
- tejszín,
- kakukkfű
- szerecsendió
Spagetti tészta
A húsgombóchoz nagyon apróra vágjuk a hozzávalókat és összegyúrjuk.
Falatnyi gombócokat formázunk belőle, majd egy nagyobb, mélyebb, felhevített serpenyőben kérgesítjük a gombócok külsejét. Én több adagban szoktam, hogy csak a külseje kapjon kérget de ne főjön meg. A kérgezett gombócokat kiszedjük, félre tesszük. A pörzsanyagokat tartalmazó serpenyőbe beleteszzük a tejszínt, ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal, kakukkfűvel és szerecsendióval, majd beletesszük a gombócokat és készre főzzük. Spagetti tésztával tálaljuk.
Elkészítés A céklát pucold meg, kockázd fel, és főzd puhára. Szűrd le, majd egy bormixerrel pürésítsd. Ha úgy érzed, hogy túl sok a leve, kanalazd egy szűrőbe, és hagyd, hogy 1-...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA túrót jól összedolgozzuk a 3 tojássárgájával, búzadarával, sóval és szódabikarbónával. (Esetleg 1-4 evőkanál porcukorral, ízlés szerint) A tojásfehérjéket kemény habbá verjük,...
Elkészítési idő: 2 óra 30 perc Nehézség: Könnyű1. A húsraguhoz a hagymát és a zöldségeket megtisztítjuk, valamennyit finomra aprítjuk (aprítógépben pillanatok műve). A petrezselymet leöblítjük, leveleit lecsipkedjük, apróra vág...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesSplit French bread loaf into halves horizontally. Mix butter, cheeses, mayonnaise, green onions and garlic in a bowl, blending well. Spread the cut side of bread with spread. Ba...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű