Húsgombóchoz:
- 1,5 kg sertés darálthús
- 2 kiskanál apróra vágott kapribogyó
- 1 kis fej apróra vágott hagyma
- 2 gerezd apróra vágott fokhagyma
- só, bors ízlés szerint
A szószhoz:
- tejszín,
- kakukkfű
- szerecsendió
Spagetti tészta
A húsgombóchoz nagyon apróra vágjuk a hozzávalókat és összegyúrjuk.
Falatnyi gombócokat formázunk belőle, majd egy nagyobb, mélyebb, felhevített serpenyőben kérgesítjük a gombócok külsejét. Én több adagban szoktam, hogy csak a külseje kapjon kérget de ne főjön meg. A kérgezett gombócokat kiszedjük, félre tesszük. A pörzsanyagokat tartalmazó serpenyőbe beleteszzük a tejszínt, ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal, kakukkfűvel és szerecsendióval, majd beletesszük a gombócokat és készre főzzük. Spagetti tésztával tálaljuk.
Az akármilyen tésztánkat kifőzzük sós vízben. Ha nem használjuk fel rögtön az egészet, akkor hideg vízzel átmossuk, és egy kis olajjal átforgatva zárt dobozban vagy lefóliázva hűtő...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát olajos, sós vízben majdnem puhára főzzük. Addig a hagymát meghámozzuk, felaprítjuk, és olívaolajon üvegesre pároljuk. Közben a tonhalkonzerveket lecsepegtetjük, kis tá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűCsirkemellet megmossuk, felkockázzuk. Egy tálba rakjuk (a fokhagymát megpucoljuk, és apróra vágjuk) a többi hozzávalókkal együtt. Alaposan összekeverjük, és betesszük a hűtőbe. Há...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz apróra vágott hagymát az olajon megdinsztelem, majd belenyomom a fokhagymát is. Közben legyalulom a megtisztított cukkinit, besózom. A sótól jól kicsavarva hozzáteszem a hagymáh...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: Könnyű