1kg sertés darálthús
2 csomag bolognai alap
1 nagyobb fej vöröshagyma
2db paradicsom
1 TV paprika
1 db hegyes erős paprika
1 nagyobb gerezd fokhagyma
2dl víz
1 kiskanál őrölt pirospaprika
ízlés szerint feketebors
ízlés szerint oregánó
ízlés szerint bazsalikom
ízlés szerint majoranna
ízlés szerint ételízesítő
ízlés szerint só
ízlés szerint szárított petrezselyemlevél
ízlés szerint olaj vagy zsír
1 csomag spagetti tészta
10 csepp chiliszósz
Trappista sajt
Ha az alap nélkül készìtjük:
1 kiskanál pirosarany
1 sárgarépa kockázva
1 fehérrépa kockázva
A hagymákat paprikákat, paradicsomokat apróra felkockázzuk, kevés olajon megdinszteljük.
Hozzáadjuk a darált húst és fehéredésig pirítjuk.
Hozzáadjuk a 2 csomag bolognai alapot, és az őrölt pirospaprikát. Felöntjük a vízzel! (később ha elfő a víz, lehet pótolni)
Ízlés szerint hozzáadjuk a fűszereket! (Én chili cseppet is szoktam bele tenni, finomabbá teszi, de ez elhagyható)
Közben a spagetti tésztát kifőzzük, kis só és olaj hozzáadásával!
A bolognait pedig addig főzzük amíg a hús megfő.
Ha elkészült akkor reszelt trappistával a tetején tálaljuk!
Tedd fel a tésztát főni. Figyelj arra, hogy ne főzd túl, és amikor leszűröd, tegyél félre egy keveset a főzővizéből. (Ez egy olasz trükk a még ízesebb, még sűrűbb szószokhoz – lásd...
Elkészítési idő: 12 perckésőbb
Elkészítési idő: 0,5Elkészítés: A tojást a sóval a cukorral habosra felverem. Hozzá adom a forró vizet, kefirt, és a többi hozzávalót. Csomómentesre kavarom és sütöm. Jó étvágyat hozzá!!
Elkészítési idő: