1kg sertés darálthús
2 csomag bolognai alap
1 nagyobb fej vöröshagyma
2db paradicsom
1 TV paprika
1 db hegyes erős paprika
1 nagyobb gerezd fokhagyma
2dl víz
1 kiskanál őrölt pirospaprika
ízlés szerint feketebors
ízlés szerint oregánó
ízlés szerint bazsalikom
ízlés szerint majoranna
ízlés szerint ételízesítő
ízlés szerint só
ízlés szerint szárított petrezselyemlevél
ízlés szerint olaj vagy zsír
1 csomag spagetti tészta
10 csepp chiliszósz
Trappista sajt
Ha az alap nélkül készìtjük:
1 kiskanál pirosarany
1 sárgarépa kockázva
1 fehérrépa kockázva
A hagymákat paprikákat, paradicsomokat apróra felkockázzuk, kevés olajon megdinszteljük.
Hozzáadjuk a darált húst és fehéredésig pirítjuk.
Hozzáadjuk a 2 csomag bolognai alapot, és az őrölt pirospaprikát. Felöntjük a vízzel! (később ha elfő a víz, lehet pótolni)
Ízlés szerint hozzáadjuk a fűszereket! (Én chili cseppet is szoktam bele tenni, finomabbá teszi, de ez elhagyható)
Közben a spagetti tésztát kifőzzük, kis só és olaj hozzáadásával!
A bolognait pedig addig főzzük amíg a hús megfő.
Ha elkészült akkor reszelt trappistával a tetején tálaljuk!
Az élesztőt és a mézet keverjük el az állott víz felében. Halmozzuk kupacba a lisztet és a sót. Csináljunk egy kis mélyedést a közepén, és oda öntsük a vízben feloldott élesztőt. K...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A hozzávalókat összedolgozzuk,konyharuhával letakarjuk,1/2 órát pihentetjük. 2. Golyókat formálunk a tésztából és forró ,bő olajban kisütjük. 3. 4-5 db-ot tegyünk a lábasb...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet fél cm-es kockákra vágjuk. A vöröshagymát szintén apróra vágjuk. Egy nagyobb serpenyőben az olívaolajon a hagymát megfonnyasztjuk, majd a csirkemellet hoz...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesFelforraljuk a folyadékot a vajjal, beleszórjuk a lisztet, és addig főzzük-kavarjuk, míg el nem válik az edény falától, és nagyjából egy darabbá áll össze a massza (ez nagyjából 2-...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes