Sváb levesbetét
Hozzávalók:
4 zsemle
2 tojás
só
pirospaprika
fél fej pirított vöröshagyma
1 kis csokor petrezselyemzöld
1 evőkanál zsír
A zsömléket beáztatjuk, a hagymát apró kockára vágjuk és kevés zsíron üvegesre pirítjuk. Ezután a zsemléket kivesszük a vízből, jól kinyomkodjuk és összekeverjük az egész tojásokkal, a pirított hagymával, az apróra vágott petrezselyemmel, csipet sóval és egy pici pirospaprikával. Egy tepsit kizsírozunk és kézzel kisebb gombócokat formázunk a masszából, melyet egymás mellé helyezünk és előmelegített 180-190 fokos sütőben körülbelül 10 perc alatt szép pirosra sütünk.
1. A burgonyát meghámozzuk, eldaraboljuk és puhára főzzük, nyomóval pépesre törjük. 2. Liszttel és élesztővel összedolgozzuk, fél órát állni hagyjuk, majd ízlés szerinti formák...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tortillához összegyúrom a hozzávalókat annyi vizzel, amitől szépen összeáll, ne legyen túl kemény! 8 részre osztom, egyenként köralakúra nyújtom (papírvékonyságúra), és száraz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt a langyos cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet egy tálba tesszük, a közepébe öntjük az élesztős tejet és az olívaolajat, majd a langyos vizet. Megsózzuk és alaposa...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűtésztát a szokásos módon kifőzzük, leszűrjük, félretesszük. Az olívaolajon ropogósra sütjük a bacont, majd az apróra vágott petrezselymet megfuttatjuk rajta. Borssal megszórjuk,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű