Sváb levesbetét
Hozzávalók:
4 zsemle
2 tojás
só
pirospaprika
fél fej pirított vöröshagyma
1 kis csokor petrezselyemzöld
1 evőkanál zsír
A zsömléket beáztatjuk, a hagymát apró kockára vágjuk és kevés zsíron üvegesre pirítjuk. Ezután a zsemléket kivesszük a vízből, jól kinyomkodjuk és összekeverjük az egész tojásokkal, a pirított hagymával, az apróra vágott petrezselyemmel, csipet sóval és egy pici pirospaprikával. Egy tepsit kizsírozunk és kézzel kisebb gombócokat formázunk a masszából, melyet egymás mellé helyezünk és előmelegített 180-190 fokos sütőben körülbelül 10 perc alatt szép pirosra sütünk.
az egyik oldalara teszel paradicsomszoszt, (nem ketchup hanem paradicsom) amibe elkeverhetsz egy ksi oreganot is, en frisset tettem de mehet bele szaraz is nyugodtan. A toltelek iz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, kockákra vágjuk, és megfőzzük. Közben a szilvát megmossuk, kimagozzuk. A burgonyát leszűrjük, áttörjük, hagyjuk kihűlni. 2. Nagy lábosban...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA palacsinta tésztához egy tálba tedd bele a lisztet, a tojást, a cukrot és a sót. A tej felével keverd el csomómentesre. Add hozzá a tej másik felét és a szódavizet. Keverd el e...
Elkészítési idő: 40 p Nehézség: KönnyűA tésztát a szokásos módon kifőzzük, leszűrjük, félretesszük. Az olívaolajon ropogósra sütjük a bacont, majd az apróra vágott petrezselymet megfuttatjuk rajta. Borssal megszórjuk,...
Elkészítési idő: 30perc Nehézség: Könnyű