Sváb levesbetét
Hozzávalók:
4 zsemle
2 tojás
só
pirospaprika
fél fej pirított vöröshagyma
1 kis csokor petrezselyemzöld
1 evőkanál zsír
A zsömléket beáztatjuk, a hagymát apró kockára vágjuk és kevés zsíron üvegesre pirítjuk. Ezután a zsemléket kivesszük a vízből, jól kinyomkodjuk és összekeverjük az egész tojásokkal, a pirított hagymával, az apróra vágott petrezselyemmel, csipet sóval és egy pici pirospaprikával. Egy tepsit kizsírozunk és kézzel kisebb gombócokat formázunk a masszából, melyet egymás mellé helyezünk és előmelegített 180-190 fokos sütőben körülbelül 10 perc alatt szép pirosra sütünk.
Az élesztőt picit cukros, langyos tejben futtasd fel. A lisztbe morzsold bele a vajat, tedd bele a tojás sárgákat és a cukrot. Dolgozd össze tejjel a tésztát. Szórd meg némi liszt...
Elkészítési idő: 2 óraHozzávalókat jól összedolgozzuk és kicsit pihentetjük. Közben elkészítjük a tölteléket. A tésztát két részre osztjuk. Egy tepsit kibélelünk zsírpapírral és a tészta felét kiny...
Elkészítési idő:Elkészítése: 1. A 2/3 bögre meleg vízben feloldjuk az élesztőt és a cukrot. Gyakorlatilag belekeverjük. 2. Ezután jöhet az összes többi hozzávaló, annyi hogy csak két bögre l...
Elkészítési idő: 1 óra