250 g tészta
1 kis üveg (meggy)lekvár
3 tojás, szétválasztva
3 ek nádcukor
1 tk vanília esszencia
1 marék darált dió, szeletelt mandula
2-3 alma
maréknyi mazsola (az íze miatt
A tésztát kifőzőm, hagyom kihűlni, az almákat szeletelem. A tojássárgáját habosra keverem a cukorral és a vanília esszenciával, ha már kétszeres a térfogata, belekeverem a főtt tésztát és jól összekeverem. A tojásfehérjét egy csipet sóval és kevés cukorral kemény habbá verem, majd óvatosan, hogy a hab ne törjön össze teljesen, összekeverem a tésztás cuccal.
Egy kivajazott kerek jénai, vagy egy szögletes sütőtál aljára teszek egy réteg „habos” tésztát, rá pöttyözök lekvárt, befedem vékony almaszeletekkel, hintek rá mazsolát, egy kis darált diót. Aztán jöhet a következő réteg tészta... és a többi. A tetejére szeletelt mandula vagy alma kerül. Forró sütőben addig sütöm, míg egy kis színt kap a teteje, addig a tojáshab is megköt. Egy tartalmas leves, vagy egytálétel után jó kis desszert. A lányok (is) imádják!
A kenyérsütő üstjébe öntöm a langyos tejet, az egyik sarokba a cukrot a másikba a sót, majd az ecetet és az olajat, végül beleöntöm a lisztet melybe elkevertem a sikért és a poréle...
Elkészítési idő: 2 óraElőször a besamelt kell elkészíteni: a 4 dkg vajat felolvasztjuk, megpirítjuk benne a 4 dkg lisztet, majd 4 dl tejjel felöntjük, besűrítjük, kihűtjük. 25 dkg makarónit sós vízben...
Elkészítési idő:Egy adag teljeskiörlésű tésztát feltettem sós vízben főni ( orsós tésztám volt itthon,így én azt főztem ) Közben kevés kókuszolajon megdinszteltem 1 kisebb fej apróra vágott lilaha...
Elkészítési idő: