250 g tészta
1 kis üveg (meggy)lekvár
3 tojás, szétválasztva
3 ek nádcukor
1 tk vanília esszencia
1 marék darált dió, szeletelt mandula
2-3 alma
maréknyi mazsola (az íze miatt
A tésztát kifőzőm, hagyom kihűlni, az almákat szeletelem. A tojássárgáját habosra keverem a cukorral és a vanília esszenciával, ha már kétszeres a térfogata, belekeverem a főtt tésztát és jól összekeverem. A tojásfehérjét egy csipet sóval és kevés cukorral kemény habbá verem, majd óvatosan, hogy a hab ne törjön össze teljesen, összekeverem a tésztás cuccal.
Egy kivajazott kerek jénai, vagy egy szögletes sütőtál aljára teszek egy réteg „habos” tésztát, rá pöttyözök lekvárt, befedem vékony almaszeletekkel, hintek rá mazsolát, egy kis darált diót. Aztán jöhet a következő réteg tészta... és a többi. A tetejére szeletelt mandula vagy alma kerül. Forró sütőben addig sütöm, míg egy kis színt kap a teteje, addig a tojáshab is megköt. Egy tartalmas leves, vagy egytálétel után jó kis desszert. A lányok (is) imádják!
A langyos tejbe 1 evőkanál porcukrot keverünk, belemorzsoljuk az élesztőt, kevés liszttel megszórjuk és felfuttatjuk. A kelesztőtálba szitáljuk a meglangyosított lisztet, a közepéb...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFentieket egy mély edénybe tettem és gépi habverővel habosítottam. Kókuszzsírt olvasztottam egy serpenyőben és a fenti mennyiségből 3 db palacsintát sütöttem. Szépen fordítható. N...
Elkészítési idő: pár perc Nehézség: KönnyűA tojást, a kókusztejet és a sót turmixold össze, majd ezt a lét öntsd rá az útifűmaghéjra. Gyors mozdulatokkal keverd össze, majd azonnal simítsd a pépet egy szilikonos zsírpapírr...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A vajat és a tejet egy edénybe öntjük és alacsony lángon hevítjük amíg a vaj megolvad. 2. Ezután kicsit hűlni hagyjuk, majd belekeverjük a lisztet. 3. Miután jól elkever...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű