menu

Családireceptkönyv.hu

Empanada és egy hozzá passzoló vagány koktél


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók (kb. 12 db-hoz)

A tésztához:
◾ 50 dkg liszt
◾ 2 dl langyos víz
◾ 1 dl olívaolaj
◾ 2 teáskanál só
◾ 1 teáskanál édes fűszerpaprika
◾ 1 teáskanál száraz élesztő
◾ 1 tojás az empanadas megkenéséhez

A húsos töltelékhez:
◾ 0,5 dl étolaj
◾ 20 dkg gomba
◾ 1 fej vöröshagyma
◾ 3 -4 gerezd fokhagyma
◾ 35 dkg darált marhahús
◾ só
◾ 1 késhegyni fahéj
◾ 1 késhegynyi őrölt koriander
◾ 1 reszelésnyi szerecsendió
◾ 1 késhegynyi cayenne bors
◾ 2 tk Worcestershire szósz
◾ 5 ek passzírozott paradicsom
◾ 1 dl száraz vörösbor
◾ 1 csokor petrezselyem

A koktélhoz:
◾ 40 ml Bacardi Ocho
◾ Friss gyömber
◾ 20 ml lime lé
◾ 20 ml nádcukorszirup (1 rész nádcukor, 1 rész víz)
◾ Pár csepp chilli esszencia
◾ Pár csepp angostura bitter
◾ Gyömbérsör
◾ jég






Elkészítés:


Egy keverőtálba tesszük az empanada hozzávalóit és homogén állagúra dolgozzuk a tésztát, bucit formálunk belőle, letakarjuk fóliával és egy órán át pihentetjük. Közben elkészítjük a tölteléket: egy kevés olajon lepirítjuk az apróra vágott gombát, félretesszük és ugyanebbe a serpenyőbe még egy kevés olajat teszünk, ezen átpörgetjük az apróra vágott vöröshagymát, a chili paprikát, a fokhagymát és végül a darált marhahúst. Fűszerezzük sóval, fahéjjal, őrölt korianderrel, szerecsendióval, cayene borssal, majd mehet bele a Worcestershire szósz és a passzírozott paradicsom is. Kicsit rotyogtatjuk, beletesszük az előzőleg lepirított gombát és a vörösbort és 15 percig főzzük. A tűzről lehúzva beleszórjuk a frissen vágott petrezselymet.
A tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk, egy nagyobb pogácsaszaggatóval karikákat szaggatunk belőle. A korongok közepébe mehet egy evőkanálnyi a töltelékből, széleit vízzel megkenjük és óvatosan félbehatjuk. Zárásként pedig egy villával félkörben lenyomkodjuk a kis csomagokat. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük őket, megkenjük egy kevés vízzel kikevert tojással és 180 fokra előmelegített hőlégkeveréses sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük. Tálaláskor adhatunk mellé egy kevés citromos-petrezselymes tejfölt és chipotle szószt is.
Nádcukorból szirupot készítünk: összeforralunk egy rész cukrot és egy rész vizet, majd egy kancsóban hagyjuk kihűlni. Egy karika megtisztított gyömbért a shakerben kicsit összetörünk, mehet bele a rum, a fél lime leve, a házi készítésű cukorszirup, az angostura bitter és végül pedig a chili esszencia. Ezeket egy marék jég társaságában összerázzuk, felöntjük egy kevés gyömbérsörrel és egy szűrőn át hűtött pohárba öntjük. Díszítésként rakhatunk rá mentát, chilit és egy szelet gyömbért is.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar káposztás tészta
káposztás tészta

A káposztát legyaluljuk/reszeljük, majd besózzuk, és kicsit állni hagyjuk. Később kicsavarjuk belőle a nedvességet és a zsiradékon a cukor hozzáadásával folyamatosan kevergetve ka...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mamika
A tökéletes szilvás gombóc
A tökéletes szilvás gombóc

A burgonyát megmossuk és héjában megfőzzük, majd meghámozzuk és burgonyatörővel összetörjük. Hagyjuk hűlni, majd belekeverjük a lisztet és a zsirt, sózzuk és jól összedolgozzuk. L...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Anita
VARGABÉLES
VARGABÉLES

Először is a tepsit kikenem vajjal, meghintem zsemlemorzsával. A finommetéltet, lobogó sós vízben pár perc alatt kifőzöm, leszűröm, majd hideg vízzel leöblítem. A tojások sárgájá...

Elkészítési idő: 1 ora
Nehézség: Közepes
share
Avatar Finom vajas pogácsa, bögrésen
Finom vajas pogácsa, bögrésen

1. Egy tálban a lisztet, a sót és a Ramát összemorzsoljuk. 2. A közepébe beletesszük a tojások sárgáját, a tejfölt, és rámorzsoljuk az élesztőt is. 3. A tésztát ezután összegyúrj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk