Családireceptkönyv.hu

Medvehagymás omlós háromszög


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


25 dkg liszt
• 1 teáskanál sütőpor
• 5 dkg reszelt parmezán
• só
• 15 dkg hideg vaj
• 2 db tojás + 1 a kenéshez
• 1,2 dl tejszín
• 1 csokor medvehagyma
• 15 dkg füstölt tarja vagy sonka

Elkészítés:


A lisztet, a sót, a sütőport és a reszelt sajtot aprítógépbe tesszük. Hozzáadjuk a felkockázott hideg vajat, a 2 tojást és a hideg tejszínt. Összekeverjük. Lisztezett gyúródeszkára borítjuk, rászórjuk a finomra aprított medvehagymát és a felkockázott sonkát, gyorsan begyúrjuk, ha kell, még kevés lisztet adunk hozzá.

Téglalapot nyújtunk belőle, majd felvágjuk először 8 négyzetre, majd azokat átlósan ismét félbevágjuk (16 háromszög a végeredmény).

Megkenjük a tetejüket tojással, és 200 C fokos sütőben kb. 14 perc alatt arany színűre sütjük. Langyosan a legfinomabb.

Medvehagymás omlós háromszög

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Anita
VARGABÉLES
VARGABÉLES

Először is a tepsit kikenem vajjal, meghintem zsemlemorzsával. A finommetéltet, lobogó sós vízben pár perc alatt kifőzöm, leszűröm, majd hideg vízzel leöblítem. A tojások sárgájá...

Elkészítési idő: 1 ora
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Valéria
Erdélyi lángos
Erdélyi lángos

Fél dl langyos tejben elkeverjük a cukrot és az élesztőt, majd letakarva, langyos helyen fölfuttatjuk. Vigyázzunk, hogy a tej valóban langyos (és ne meleg!) legyen, mert az élesztő...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Rakott  nokedli( gnochi)
Rakott nokedli( gnochi)

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk