Az alaphoz
6 db kifli
5 evőkanál sárgabarack dzsem
A tejes részhez
700 ml 2,8%-os tej
1 db citrom reszelt héja
1 db narancs reszelt héja
A tojássárgás részhez
5 db tojássárgája
30 g porcukor
Az almához
600 g alma
30 g kristálycukor
0.5 db narancs leve
1 késhegynyi fahéj (őrölt)
A habhoz
70 g kristálycukor
5 db tojásfehérje
Először egy kb. 23x33cm-es tepsit kivajazunk, és kiszórjuk zsemlemorzsával, majd félretesszük. Fogjuk a kiflit, apró szeletekre vágjuk, majd egy tálba tesszük a szeleteket.
2
A tejes részhez a tejet egy lábasba tesszük, hozzáadjuk a lereszelt citrom, és narancs héját, végül felforraljuk az egészet.
3
Ha felforrt, ráöntjük a kiflikre. Egy fakanállal óvatosan átforgatjuk a kalácsot a tejben, hogy ne törjön össze, majd hagyjuk állni, míg teljesen fel nem szívja a kalács a folyadékot.
4
Most a tojássárgát fehéredésig habosítjuk a porcukorral, majd ezt is a kiflikhez forgatjuk.
5
Egyenletesen eloszlatjuk a kivajazott tepsiben a kiflis keveréket, és jól lenyomkodjuk, hogy tömör legyen.
6
A kifli tetejét megkenjük a lekvárral.
7
Az almákat meghámozzuk, felszeleteljük, és lassú tűzön kicsit megpirítjuk a narancs levével, a cukorral, valamint a fahéjjal. .
8
Az elkészült almát a tepsibe, a kalácsra rakosgatjuk, majd elsimítjuk.
9
170 C-ra, kb. 30 percre sütőbe tesszük.
10
Végül a tojáshabot készítjük el. A tojásfehérjéket a cukorral, és egy fél csipet sóval kemény habbá verjük.
11
Most a habot eloszlatjuk az alma tetején, feltüskézzük, és 190-200 C-on, kb. 5-10 perc alatt készre sütjük.
12
Kockákra szeletelve tálaljuk a máglyarakást.
20 dkg sonkát apró (2x2 cm) kockákra vágtam. 20 dkg sampion gombát szeleteltem. 1 nagyobb fej vöröshagymát kockákra vágtam és 3 cikk fokhagymát meghámoztam. Előkészítettem még e...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szalonnát felkockázzuk, a bőrről levágjuk, serpenyőben megpirítjuk. A vizet feltesszük főni a sóval és az olajjal, majd a lobogó vízbe dobjuk a tésztát. Kb 10-12 perc főzés után...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMeghámozzuk és szeleteljük a krumplit, majd megfőzzük. Leöntjük róla a vizet és krumplitörővel pépesre törjük, langyosra hűtjük. Az élesztőt a tejben pici cukorral felfuttatjuk. A...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A kockára aprított bacont kevés olajon zsírjára pirítjuk. 2. Közben feltesszük főni a spagettit - csak sót teszünk a vízbe. 3. Egy keverőtálban összekeverjük a 2 tojássárgáját...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű