menu

Családireceptkönyv.hu

Máglyarakás


Írta:

Elk. idő: 90 perc
Adag: 12 fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Az alaphoz
6 db kifli
5 evőkanál sárgabarack dzsem
A tejes részhez
700 ml 2,8%-os tej
1 db citrom reszelt héja
1 db narancs reszelt héja
A tojássárgás részhez
5 db tojássárgája
30 g porcukor
Az almához
600 g alma
30 g kristálycukor
0.5 db narancs leve
1 késhegynyi fahéj (őrölt)
A habhoz
70 g kristálycukor
5 db tojásfehérje

Elkészítés:



Először egy kb. 23x33cm-es tepsit kivajazunk, és kiszórjuk zsemlemorzsával, majd félretesszük. Fogjuk a kiflit, apró szeletekre vágjuk, majd egy tálba tesszük a szeleteket.
2
A tejes részhez a tejet egy lábasba tesszük, hozzáadjuk a lereszelt citrom, és narancs héját, végül felforraljuk az egészet.
3
Ha felforrt, ráöntjük a kiflikre. Egy fakanállal óvatosan átforgatjuk a kalácsot a tejben, hogy ne törjön össze, majd hagyjuk állni, míg teljesen fel nem szívja a kalács a folyadékot.
4
Most a tojássárgát fehéredésig habosítjuk a porcukorral, majd ezt is a kiflikhez forgatjuk.
5
Egyenletesen eloszlatjuk a kivajazott tepsiben a kiflis keveréket, és jól lenyomkodjuk, hogy tömör legyen.
6
A kifli tetejét megkenjük a lekvárral.
7
Az almákat meghámozzuk, felszeleteljük, és lassú tűzön kicsit megpirítjuk a narancs levével, a cukorral, valamint a fahéjjal. .
8
Az elkészült almát a tepsibe, a kalácsra rakosgatjuk, majd elsimítjuk.
9
170 C-ra, kb. 30 percre sütőbe tesszük.
10
Végül a tojáshabot készítjük el. A tojásfehérjéket a cukorral, és egy fél csipet sóval kemény habbá verjük.
11
Most a habot eloszlatjuk az alma tetején, feltüskézzük, és 190-200 C-on, kb. 5-10 perc alatt készre sütjük.
12
Kockákra szeletelve tálaljuk a máglyarakást.

Máglyarakás

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Magdi mama
Szilvásgombóc pihe
Szilvásgombóc pihe

Főtt krumplit átnyomom krumplinyomón melegen! Hozzáteszem a zsírt, s hagyom egy kicsit hülni, majd lassan hozzákeverem a lisztet. Kicsit gyúrom a deszkán, majd hütőbe teszem, hog...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Mákos nudli
Mákos nudli

1. A héjában megfőzött krumplit hámozd meg és törd át. 2. Ha kihűlt, lisztezett deszkán dolgozd össze a liszttel, a tojással és pici sóval. 3. A tésztából sodorj ujjnyi vas...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Virsli pongyolában
Virsli pongyolában

1. A virsliket megfőzöm. 2. A leveles tésztát hagyom kiolvadni, majd kisodrom 1 cm-es vastagságúra és 10 csíkot vágok belőle. 3. A csíkokat átfedéssel rátekerem a virslikre...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Veronika
Olasz: Lasagna
Olasz: Lasagna

Tészta: 1. A liszt közepébe csinálj egy lyukat, üsd bele a tojásokat és a sót. Egy villával kezd el felverni a tojásokat, közben adagold a lisztet a széléről. Dolgozd össze a tesz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk