menu

Családireceptkönyv.hu

Házi tortilla


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


(6 nagyobb, 8 kisebb db-hoz)
16 dkg finomliszt
12 dkg kukoricaliszt
só, bors
kb. 1,5 dl meleg víz

Elkészítés:



Házi tortilla
culinart2013. Dec. 03.Hozzászólások (0)Nyomtatás30
Nagyon szeretem a salátákat, a gyrost, és minden ilyen vékony tésztás töltött dolgot, ahogy a pupusát is. nem maradhat ki a sorból a házilag készített tortilla tészta sem. Miért is vennénk meg a bolti tartósítottat, amikor otthon még finomabbat készíthetünk néhány hozzávalóból? Gyakorlatilag csak liszt, só és víz kell hozzá. Mert az otthoni az igazi!:-)

tortilla_DSC00954_kicsi
Hozzávalók:
(6 nagyobb, 8 kisebb db-hoz)
16 dkg finomliszt
12 dkg kukoricaliszt
só, bors
kb. 1,5 dl meleg víz


Elkészítése:
A liszteket a sóval, borssal keverjük össze, majd a meleg vízből annyit tegyünk hozzá, hogy könnyen gyúrható tésztává váljon. Utána osszuk annyi kis golyóra, ahány tortilla tésztát szeretnénk sütni (ebből a tésztamennyiségből 6 db nagyobb, tölthető lesz, vagy 8 db kisebb). Lisztezett felületen nyújtsuk minél vékonyabbra és minél kerekebb formára a kis golyókat. Ha az első megvan, már be is kapcsolhatjuk a serpenyőt, és ahogy átforrósodott tehetjük is bele kisütni (semmiféle zsiradék nem kell a serpenyőbe). Lassú/ közepes lángos süssük, hogy ne égjen meg. Amíg sül az egyik, már kezdhetjük is a következőt nyújtani. A már kinyújtott lapokat mielőbb süssük ki, vagy takarjuk le nájlonnal, hogy ne száradjanak ki.
Tetszőleges töltelékkel készíthetjük. Én legutóbb fokhagymás-metélőhagymás tejföllel kentem meg (ebbe csepp vizet is tettem), majd gazdagon ment rá a vegyes salátából, amit előtte 2 nappal magam vágtam össze, majd tettem rá kockára vágott bacont, végül egy kis reszelt sajtot (edamit és parmezánt). Feltekertem, és már ettem is.:-)
De ha kisebbeket sütök, akkor szoktam csak úgy saláta mellé is enni – ez esetben is megkenhetjük fokhagymás tejföllel és megszórhatjuk reszelt sajttal.

Házi tortilla

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Barhesz
Barhesz

A hozzávalókat a dagasztógép üstjébe mérjük, a burgonya főzővizét is. A többi folyadékot folyamatosan adagoljuk és apránként, úgy, hogy a rugalmas tésztát kapjunk. Alaposan kidgasz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Clean pizza
Clean pizza

Ezt összekeverjük, a massza ne legyen túl nedves. Kb f3l centi vastagra nyujtjuk Előmelegitett sütöben sütjük.amikor kicsit màr összeàllt ( megforditást ir a recept, én nem babr...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Lintyő
Vali kenyere
Vali kenyere

3 dl víz…összedagasztani én géppel de lehet kézzel… akkor jó ha elválik a dagasztó falától és egy gomboccá válik, ha szükséges lehet vizet adni hozzá, ez mindig liszt függő kéts...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sajtos rakott tészta
Sajtos rakott tészta

A vajból, lisztből és tejből besamel mártást készítek. Ízesítem fokhagymával. borssal, szerecsendióval, sóval. Ha kész belereszelek 25 dkg sajtot vagy 2 tömlős sajtot. Közben kifő...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk