A szószhoz
4 evőkanál olaj
2 nagy fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
3 csipet só
feketebors (őrölt)
1 púpozott teáskanál oregánó (friss, vagy szárított)
1 púpozott teáskanál bazsalikom (friss, vagy szárított)
500 g sertéshús
200 g sűrített paradicsom
1 csomag spagetti (száraz)
A vöröshagymát megtisztítjuk, és finomra aprítjuk.
A fokhagymákat megtisztítjuk, kivesszük a közepét, összetörjük.
Olajat melegítünk, a vöröshagymát üvegesre pirítjuk, majd rátesszük az áttört fokhagymát, és rögtön fel is öntjük vízzel, hogy meg ne égjen a fokhagyma.
Hozzákeverjük a darált húst, sót, borsot, és a fűszereket.
Készre pároljuk a húst - szükség esetén plusz vízzel, fedő alatt - kb 15-20 perc alatt. Ezután paradicsompürével összekeverjük, ha szükséges cukrozzuk. Pár perc alatt kissé összepirítjuk a paradicsommal is. Ha szükséges felönthetjük még egy kevés vízzel igény szerint mielőtt levesszük a tűzhelyről, ha kevés a szaftja. Ezzel kész is a szósz!
A tésztát enyhén sós, olajos vízben kb 9 perc alatt készre főzzük, majd leszűrjük, átmossuk.
LANGYOS tejben az élesztőt felfuttatom, majd a tészta hozzávalóit jól összedolgozom, majd hagyom megkelni, kb. 40 percig. Ezt követően a tésztát kinyújtom, vagy szétnyomkodom...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesEgy kisebb edénybe öntsd 5 dl vizet, tegyél bele 2 kk sót és 1 ek maragint, és forrald fel. Amikor felforrt, vedd le a tűzről, és hagyd kihűlni. Miután kihűlt, keverj hozzá 1 zacs...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítjük a bolognai alapot. Apróra vágott vöröshagymát és a lereszelt sárgarépát (nagylyukú reszelőn) megdinszteljük az olívaolajon. Mikor már üveges a hagyma, mehet rá...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KözepesA brokkolit - ha nem fagyasztott - nagyobb darabokra szétszedem, és enyhén sós vízben puhára főzöm. Közben a tésztát is kifőzöm enyhén sós vízben, a tészta főzővízéhez hozzáadok eg...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű