400g penne tészta
25 dkg bacon
3 gerezd fokhagyma
tejszín
10 dkg reszelt sajt
só
bors
olaj
Vágjuk a szalonnát apró kockákra, majd pirítsuk meg saját zsírjában. Ezt követően vegyük le a lángról, és nyomjuk hozzá a fokhagymagerezdeket. Öntsük rá a tejszínt, a sajtot, sózzuk, borsozzuk. Ezalatt a tésztát olajos-sós vízben készre főzzük, majd összekeverjük a szósszal. Majd tányérokra halmozzuk és kevés petrezselyemzölddel megszórva kínáljuk.
gépsonkával is jó apró darabokra vágva
1. A lisztben elkeverjük a sütőport és a sót, majd az olaj és a víz hozzáadásával tésztát kapunk. Gombócra formázzuk, becsomagoljuk egy fóliába és addig pihentetjük, amíg elkészül...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy keverőtálban langyos vízben felfuttatjuk az élesztőt és fokozatosan belekeverjük a sóval elkevert lisztet és az olajat Ha egy kicsit összeállt a tészta, alaposan kidagasztjuk:...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA túrót tálba mértem, hozzátettem a tojást és összetörtem vele. Beletettem a sót és édesítőt, majd a liszteket. Az elején egy villával kevergettem, de ahogy a folyadékot felszívták...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát sós vízben fogkeményre (al dente) főzzük. Amíg a víz melegszik, a serpenyőben egy kevés olívaolajon megpirítjuk a szalonnát, majd kiszedjük, és papírtörlőre tesszük (ha...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű