menu

Családireceptkönyv.hu

Sztrapacska (brinzával, nyers krumplival)


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


70 dkg krumpli
35 dkg liszt
1 tojás

Tejföl
Kolozsvári szalonna
Brinza

Elkészítés:


Krumplit nyersen lereszel, tojással, liszttel, sóval sűrű tésztává kever.
Kis nokedliket szaggat olajos sós vízben.
Hideg vízben lehűt, kevés olajat tartalmazó edénybe mereget, jól összekever.
Szalonnát felkockáz, fííínomra süt.

Trükkök, tippek, praktikák:


Ez a 70-35 krumpli-liszt arány a megfelelő!
Teflonban megpirítható a nokedli, így mehet rá a sült szalonna, és kevés zsírja.
A brinzát és a tejfölt hidegen rá.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: ani44
Kefires lepény töltelékkel
Kefires lepény töltelékkel

A kefirt keverjük össze a szódabikarbónával, adjuk hozzá a tojást és a növényi olajat. A lisztet állandó keverés mellett apránként adjuk hozzá a masszához. Addig gyúrjuk, míg egy...

Elkészítési idő: 1 ora
Nehézség: Könnyű
share
Kenyérlángos (töki pompos)
Kenyérlángos (töki pompos)

A hozzávalókból tésztát dagasztok. Ha szükséges kevés vízzet adok még hozzá, de csak óvatosan, mert a burgonya lágyítja a tésztát. Hagyom duplájára kelni. Egy nagyobb sütőtepsit sü...

Elkészítési idő: 1 óra + keleszt
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Cheddar, Green Onion & Ajwain Pita Bread
Cheddar, Green Onion & Ajwain Pita Bread

Position oven rack on lowest shelf of the oven. Place wire racks on top of 2 baking sheets. Dissolve agave and yeast with warm water in a large bowl of a stand mixer; let stand fo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Sándor
Bolognai spagetti
Bolognai spagetti

1. A SZALONNÁT APRÓRA VÁGJUK. A HAGYMÁT, A ZELLERT, A SÁRGARÉPÁT MEGHÁMOZZUK, MEGMOSSUK, APRÓRA VÁGJUK. 2. A VAJAT FELFORRÓSÍTJUK, MEGPIRÍTJUK BENNE A SZALONNÁT. HOZZÁADJUK A HAG...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk