3 evőkanál liszt
0,5 kg penne tészta
15 dkg kolbász
ízesítéshez őrölt bors
5 evőkanál vaj
4 csésze tej
1 gerezd fokhagyma
1 db vöröshagyma
ízesítéshez só
25 dkg sajt
A tésztát sós, olajos vízben félig megfőzzük. A hagymát és a fokhagymát egy evőkanál vajon megpároljuk, majd félretesszük. Egy másik edényben a lisztet picit megpirítjuk a vajon, majd hozzáadjuk a tejet, habverővel közepesen sűrű besamelt készítünk, sózzuk, borsozzuk. Belekeverjük a kolbászt és a sajtot, majd összekeverjük a tésztával, kivajazott tepsibe tesszük, és 180 fokon 20 perc alatt készre sütjük.
Sajtok: cheddar, parmezán
Megsütjük a palacsintát (ezt nem taglalom, ki-ki úgy, ahogy szokta). A vajon megpirítjuk a sonkát, beletesszük az ízlés szerinti mennyiségű tormát. Borsozzuk, megszórjuk negyed ma...
Elkészítési idő: félóra Nehézség: KönnyűA csirkemellfiléket vágd apró csíkokra. Fűszerezd sóval, borssal, cayenne borssal, kakukkfűvel, fokhagymával, csilivel. Az olajon párold meg az apróra vágott hagymát, add hozzá a f...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűVizet forralunk a tésztafőzéshez, és a tésztát a csomagon olvasható utasítás szerint megfőzzük. Leszűrjük, lecsepegtetjük, és hagyjuk kihűlni. A paprikát megmossuk, a húsát kis ko...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A hozzávalókból lágyabb tésztát dagasztunk, majd kb. egy óra alatt duplájára kelesztjük. 2. Ha megkelt, négy egyforma darabra vágjuk, gömbölyítjük és hagyjuk 5-10 percig pihenn...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű