Tészta (12 rúd réteshez):
I kg rétesliszt, 6 dió nagyságú zsír, 2 tojás, pisi só, kb. 2 bögre forró víz
- tésztáivá dagasztani, a tál oldalához verni,
amíg hólyagot vet. 6 cipót készíteni, olajjal bekenni, olajozott deszkára tenni és meleg lábossal letakarni (vagy
nylonzacskóba lenni) és pihentetni. Az asztalt fehér lepedéivel leteríteni, liszttel megszórni és a tésztát asztal
nagyságúra kinyújtani.
Töltelékek:
1. káposzta: I kisebb fejes káposztát lereszelni, olajon v. zsíron megpirítani, sóval, borssal ízesíteni
2. krumpli és mák: közepes krumplikat héjában megfőzni, kihüteni, a kinyújtott tésztára reszelni, darált mákkal
és cukorral megszórni (10-10 dkg), tejföl és tojássárgája keverékével megöntözni
3. aludttej: rétesenként 2 dl aludttejbe (v. kefirbe) és 1 tojás sárgájába 1 kiflit karikára vágni, cukorral,
vaníliacukorral és citromhéjjal ízesíteni, áztatni, töltés előtt a tojások habbá vert fehérjéi belekeverni
A kelesztett élesztővel a tésztát összeállítom. Nyújtólapon annyi darabra vágd el ahány brióst szeretnél készíteni (én 9 db vágom, szép nagy briósok lesznek). Utána ezeket a tészta...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűA lisztbe belekeverjük a szódabikarbónát, az élesztőt is belemorzsoljuk, hozzáadjuk a joghurtot és a langyos vizet, és egy fakanál segítségével jó hólyagosra kidolgozzuk. Kétszeres...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát kifőzzük, leszúrjuk. A tojások sárgáját simára keverjük a vajjal és a porcukorral, reszelt citromhajjel, áztatott mazsolaival. Hozzátegyük a tejfolt, illetve a cukorral f...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA felezett tésztákat kitekerjük. Megrakjuk a tésztát a következő sorrendben: két sonka felét, néhány szelet mozzarella, paradicsom, oregano, só, bors. Most megkenjük a széleit, kiv...
Elkészítési idő: 1/2óra Nehézség: Közepes