Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Rétes (strúll)


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Tészta (12 rúd réteshez):

I kg rétesliszt, 6 dió nagyságú zsír, 2 tojás, pisi só, kb. 2 bögre forró víz

Elkészítés:




- tésztáivá dagasztani, a tál oldalához verni,
amíg hólyagot vet. 6 cipót készíteni, olajjal bekenni, olajozott deszkára tenni és meleg lábossal letakarni (vagy
nylonzacskóba lenni) és pihentetni. Az asztalt fehér lepedéivel leteríteni, liszttel megszórni és a tésztát asztal
nagyságúra kinyújtani.
Töltelékek:

1. káposzta: I kisebb fejes káposztát lereszelni, olajon v. zsíron megpirítani, sóval, borssal ízesíteni
2. krumpli és mák: közepes krumplikat héjában megfőzni, kihüteni, a kinyújtott tésztára reszelni, darált mákkal
és cukorral megszórni (10-10 dkg), tejföl és tojássárgája keverékével megöntözni
3. aludttej: rétesenként 2 dl aludttejbe (v. kefirbe) és 1 tojás sárgájába 1 kiflit karikára vágni, cukorral,
vaníliacukorral és citromhéjjal ízesíteni, áztatni, töltés előtt a tojások habbá vert fehérjéi belekeverni

Rétes (strúll)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Gyurkó
Szilvás papucs töpörtyüs tésztából.
Szilvás papucs töpörtyüs tésztából.

Az élesztőt a langyos, cukrozott tejben felfuttatom. Az 50 dkg lisztet egy nagy tálba szitálom, hozzáadom a két tojássárgáját. a sót Annyi langyos tejjel dagasztom be, hogy közepe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Lángos
Lángos

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Gríznokedli
Gríznokedli

A tojást jól elkeverjük a zsírral, sóval és a sütőporral. (Zsír kell hozzá, ezt most nem lehet megúszni, de liba/kacsazsír is lehet, talán még jobb is.) Annyi búzadarát (lánykori...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Itt a mindenre jó tészta receptje!
Itt a mindenre jó tészta receptje!

A joghurtot elkeverjük az olajjal, vagy az olvasztott, de kihűtött vajjal. Hozzáadjuk a sót, a cukrot és beleszitáljuk a lisztet, majd az élesztőt. Meggyúrjuk a tésztát, letakarjuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk