1-kg-os parasztcipó,
8-10 db főtt tojás
1 kg jófajta házi savanyú káposzta
1 fej hagyma
1 jó puhára főtt és kihűlt, kicsontozott füstölt csülök
1 pohár tejföl
A parasztcipó tetejét levágom.
A kenyér belsejét a széleibe kihúzom,
8-10 db főtt tojással körberakom.
1 kg jófajta házi savanyú káposztát egy fej hagymával megdinsztelem.
Ha kihűlt, lerétegezem a jó puhára főtt és kihűlt, kicsontozott füstölt csülökkel úgy, hogy a káposzta és a húsrétegek közé tejfölt is teszek. Visszarakom a kalapját, szorosan fóliába tekerem és a sütőben jól átforrósítom, hogy az ízek összeérjenek.
Jó ha egy éjszakát pihen. Úgy szeletelem mint a tortát és vendégeket hívok hozzá. A siker garantált, mert nagyon finom.
A burgonyát megfőzzük, elkeverjük a zsiradékkal, liszttel, tojással és megsózzuk, majd összegyúrjuk. Pihenés nélkül kinyújtjuk kockákat vágunk belőle. Közepére szilát rakunk, ami...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA spagetti tésztát, még szárazon, 1,5-2 cm-es darabokra tördeljük és egy sütőpapírral bélelt tepsire rendezzük. Meglocsoljuk olívaolajjal és 190 fokos sütőben 10 percig sütjük. A...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesElmorzsoljuk a lisztet a margarinnal, sót, tojást, élesztőt, tejfölt belegyúrjuk, jól gyúrható tészta legyen. 1 órát pihentetjük, 2 felé vesszük. Kb. 1 cm-re kinyújtjuk, ujjnyi cs...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Könnyű