1-kg-os parasztcipó,
8-10 db főtt tojás
1 kg jófajta házi savanyú káposzta
1 fej hagyma
1 jó puhára főtt és kihűlt, kicsontozott füstölt csülök
1 pohár tejföl
A parasztcipó tetejét levágom.
A kenyér belsejét a széleibe kihúzom,
8-10 db főtt tojással körberakom.
1 kg jófajta házi savanyú káposztát egy fej hagymával megdinsztelem.
Ha kihűlt, lerétegezem a jó puhára főtt és kihűlt, kicsontozott füstölt csülökkel úgy, hogy a káposzta és a húsrétegek közé tejfölt is teszek. Visszarakom a kalapját, szorosan fóliába tekerem és a sütőben jól átforrósítom, hogy az ízek összeérjenek.
Jó ha egy éjszakát pihen. Úgy szeletelem mint a tortát és vendégeket hívok hozzá. A siker garantált, mert nagyon finom.
V
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojást egy villával kicsit felverjük, majd lassan adagoljuk hozzá a réteslisztet, és végül a vizet. Annyi folyadékot adjunk hozzá, hogy egy rugalmas állagú, jól nyújtható tészta...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: KönnyűAz élesztőt langyos tejben megfuttatjuk, és a liszttel, a tejföllel és a sóval nem túl lágy tésztát gyúrunk belőle. Letakarjuk, és kb. fél órát langyos helyen kelesztjük. Ezután...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát a szokásos módon kifőzzük. Egy serpenyőben pár csepp olajon (ha szükséges, mert lehet, hogy a szalonna elég zsíros) megpirítjuk az apróra vágott bacont. Hozzáadjuk az a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű