1-kg-os parasztcipó,
8-10 db főtt tojás
1 kg jófajta házi savanyú káposzta
1 fej hagyma
1 jó puhára főtt és kihűlt, kicsontozott füstölt csülök
1 pohár tejföl
A parasztcipó tetejét levágom.
A kenyér belsejét a széleibe kihúzom,
8-10 db főtt tojással körberakom.
1 kg jófajta házi savanyú káposztát egy fej hagymával megdinsztelem.
Ha kihűlt, lerétegezem a jó puhára főtt és kihűlt, kicsontozott füstölt csülökkel úgy, hogy a káposzta és a húsrétegek közé tejfölt is teszek. Visszarakom a kalapját, szorosan fóliába tekerem és a sütőben jól átforrósítom, hogy az ízek összeérjenek.
Jó ha egy éjszakát pihen. Úgy szeletelem mint a tortát és vendégeket hívok hozzá. A siker garantált, mert nagyon finom.
Habverővel keverjük össze Palacsintánként egy kanál zsír - nem olaj - alá majd körbe is
Elkészítési idő: 2 óraA csirkemellet megmossuk, felcsíkozzuk. Majd a forró olajon enyhén megpároljuk fehéredésig. Eközben a leveskockát feloldjuk a vízben. Ha a csirkemell megpuhult, hozzáadjuk a sűrít...
Elkészítési idő:Az orsótésztát és egy kevés mexikói zöldséget sós vízben kifőzzük. Amíg fő, elkészítjük a ragut. A vöröshagymát, a lecsepegtetett tonhalat, paradicsomot, fokhagymát olívaolajon ki...
Elkészítési idő:1. lépés A tojáshoz keverjük a lisztet, utifűmaghéjat. 2. lépés Hozzáadjuk a fűszereket,a vizet. Hagyjuk állni egy 10 percet. Sűrűbb tésztát kell kapjunk, mint a palacsintatészt...
Elkészítési idő: