1-kg-os parasztcipó,
8-10 db főtt tojás
1 kg jófajta házi savanyú káposzta
1 fej hagyma
1 jó puhára főtt és kihűlt, kicsontozott füstölt csülök
1 pohár tejföl
A parasztcipó tetejét levágom.
A kenyér belsejét a széleibe kihúzom,
8-10 db főtt tojással körberakom.
1 kg jófajta házi savanyú káposztát egy fej hagymával megdinsztelem.
Ha kihűlt, lerétegezem a jó puhára főtt és kihűlt, kicsontozott füstölt csülökkel úgy, hogy a káposzta és a húsrétegek közé tejfölt is teszek. Visszarakom a kalapját, szorosan fóliába tekerem és a sütőben jól átforrósítom, hogy az ízek összeérjenek.
Jó ha egy éjszakát pihen. Úgy szeletelem mint a tortát és vendégeket hívok hozzá. A siker garantált, mert nagyon finom.
A pizzatésztához az élesztőt elmorzsoljuk a langyos vízben és hozzákeverjük a sót, majd összedolgozzuk a liszttel meg az olajjal és megdagasztjuk. Letakarjuk, fél órát kelni hagy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA káposztát nagy lyukú reszelőn lereszeljük, majd jól besózzuk, összekeverjük, és hagyjuk minimum fél órát állni, hogy vizet veszítsen. Egy nagyobb serpenyőben megolvasztj...
Elkészítési idő: 55 perc Nehézség: KönnyűA raguhoz olajon megpároljuk az apróra vágott hagymát, majd jöhet rá a hús, amit körbepirítunk. Ha ez kész, ráöntjük a paradicsomot, és fűszerezzük sóval, borssal, bazsalikommal, m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA foghagymát összezúzom és egy evőkanál olajon megfuttatom. Ráöntöm a tejszínt és beleteszem a lecsöpögtetett tonhalat. Összeforralom, ha sűrűsödik, ízesítem a fűszerekkel. kifőtté...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű