1-kg-os parasztcipó,
8-10 db főtt tojás
1 kg jófajta házi savanyú káposzta
1 fej hagyma
1 jó puhára főtt és kihűlt, kicsontozott füstölt csülök
1 pohár tejföl
A parasztcipó tetejét levágom.
A kenyér belsejét a széleibe kihúzom,
8-10 db főtt tojással körberakom.
1 kg jófajta házi savanyú káposztát egy fej hagymával megdinsztelem.
Ha kihűlt, lerétegezem a jó puhára főtt és kihűlt, kicsontozott füstölt csülökkel úgy, hogy a káposzta és a húsrétegek közé tejfölt is teszek. Visszarakom a kalapját, szorosan fóliába tekerem és a sütőben jól átforrósítom, hogy az ízek összeérjenek.
Jó ha egy éjszakát pihen. Úgy szeletelem mint a tortát és vendégeket hívok hozzá. A siker garantált, mert nagyon finom.
A tojást, a kókusztejet és a sót turmixold össze, majd ezt a lét öntsd rá az útifűmaghéjra. Gyors mozdulatokkal keverd össze, majd azonnal simítsd a pépet egy szilikonos zsírpapírr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkezdjük megfőzni a tésztát. Amíg a tészta fő, addig egy serpenyőbe éppen hogy egy kevéske zsírt beleteszünk. Mikor már jó a zsír, belerakjuk a nagy doboz tejfölt. Pár perc kava...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA rétesliszthez a felsoroltaknál írt sorrendben apránként adjuk a hozzávalókat, habverővel csomómentesre keverve, az étolajat a legvégén fakanállal keverjük bele. Az edényt letakar...
Elkészítési idő: 2-3 óra Nehézség: KözepesA hozzávalókat összekeverjük, annyi lisztet kell hozzá adni, hogy a palacsintatésztánál sűrűbb legyen, de még folyós. A tepsibe (kicsi) beleöntjük a masszát. A tetejére kiskanálla...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű