Családireceptkönyv.hu

Krumplis csiga


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


½ kg sima liszt

15 dkg vaj

2 egész tojás

10 dkg kristálycukor

1csomag vaníliás cukor

csipet só

2,5 dkg élesztő

kb.: 3dl langyos tej

1 kockacukor

2 ek. olaj

A krumplikrémhez:

20 dkg megtisztított, tisztán mért krumpli megfőzve, áttörve, kihűtve

kb.: 3 dl tejföl

15 dkg kristálycukor

1 csomag vaníliás cukor

1 citrom reszelt héja

2 tojássárgája

+ 1 tojássárgája a tészta lekenéséhez

Elkészítés:


1 dl langyos tejben az 1 kockacukorral megfuttatjuk az élesztőt, hozzáadjuk a liszthez, amibe elmorzsoltuk a vajat, beletettük a csipet sót, a két egész tojást, a kristály és vaníliás cukrot. Annyi langyos tejet adunk hozzá, hogy rugalmas tésztát kapjunk. Miközben dagasztjuk hozzáadjuk az olajat is. Alaposan kidagasztjuk, majd ½ óráig kelesztjük szobahőmérsékleten.

Közben elkészítjük a krumplis krémet. Az áttört, kihűtött krumplihoz adjuk a vaníliás és a kristálycukrot, a 2 tojás sárgáját, a citromhéjat és habosra keverjük annyi tejföllel, hogy krémes állagú legyen.

Miután a tészta megkelt 2 cipóra osztjuk, ujjnyi vastagságúra nyújtjuk és megkenjük a krumplis krémmel. Henger alakúra feltekerjük és a megtöltött tésztát 2 cm-es szeletekre vágjuk. Kivajazott tepsibe fektetve, egymástól kellő távolságra, mert még kelni fog süléskor is, lerakjuk. A tészta tetejét megkenjük felvert tojás sárgával és előmelegített sütőben, 25-30 perc alatt aranysárgára sütjük.

Tálaláskor vaníliás porcukorral meghintjük a tetejét.

Krumplis csiga

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Tejszínes-paradicsomos tészta
Tejszínes-paradicsomos tészta

A vöröshagymát apróra vágjuk. Egy serpenyőben olajat melegítünk és elkezdjük benne üvegesre pirítani a vöröshagymát. A fokhagymát megtisztítjuk és szintén felaprítjuk, majd hozzáad...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tojásos nokedli
Tojásos nokedli

A tojásokat kikeverjük a vízzel és a sóval, majd fokozatosan hozzáadjuk a lisztet és homogén állagúra keverjük. Nokedliszaggatóval forró, sós vízbe szaggatjuk a masszát, miután újr...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Sándor
Linguine tészta fokhagymás petrezselymes garnélával
Linguine tészta fokhagymás petrezselymes garnélával

És még lehet variálni, kiegészíteni hagymával, chilivel, tejszínnel, fehérborral, stb., amihez épp kedvünk van. Először is felteszem a vizet forrni és al dente-re kifőzöm a tésztá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Nokedli
Nokedli

Felteszünk egy lábasban vizet forrni. Közben a lisztet, tojást, sót és a vizet egy edénybe összekeverjük. A nokedlit enyhén sós forrásban lévő vízbe szaggatjuk ki. Ha a nokedl...

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk