Családireceptkönyv.hu

Krumplis csiga


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


½ kg sima liszt

15 dkg vaj

2 egész tojás

10 dkg kristálycukor

1csomag vaníliás cukor

csipet só

2,5 dkg élesztő

kb.: 3dl langyos tej

1 kockacukor

2 ek. olaj

A krumplikrémhez:

20 dkg megtisztított, tisztán mért krumpli megfőzve, áttörve, kihűtve

kb.: 3 dl tejföl

15 dkg kristálycukor

1 csomag vaníliás cukor

1 citrom reszelt héja

2 tojássárgája

+ 1 tojássárgája a tészta lekenéséhez

Elkészítés:


1 dl langyos tejben az 1 kockacukorral megfuttatjuk az élesztőt, hozzáadjuk a liszthez, amibe elmorzsoltuk a vajat, beletettük a csipet sót, a két egész tojást, a kristály és vaníliás cukrot. Annyi langyos tejet adunk hozzá, hogy rugalmas tésztát kapjunk. Miközben dagasztjuk hozzáadjuk az olajat is. Alaposan kidagasztjuk, majd ½ óráig kelesztjük szobahőmérsékleten.

Közben elkészítjük a krumplis krémet. Az áttört, kihűtött krumplihoz adjuk a vaníliás és a kristálycukrot, a 2 tojás sárgáját, a citromhéjat és habosra keverjük annyi tejföllel, hogy krémes állagú legyen.

Miután a tészta megkelt 2 cipóra osztjuk, ujjnyi vastagságúra nyújtjuk és megkenjük a krumplis krémmel. Henger alakúra feltekerjük és a megtöltött tésztát 2 cm-es szeletekre vágjuk. Kivajazott tepsibe fektetve, egymástól kellő távolságra, mert még kelni fog süléskor is, lerakjuk. A tészta tetejét megkenjük felvert tojás sárgával és előmelegített sütőben, 25-30 perc alatt aranysárgára sütjük.

Tálaláskor vaníliás porcukorral meghintjük a tetejét.

Krumplis csiga

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Tünde
Aszaltszilvás rántott palacsinta
Aszaltszilvás rántott palacsinta

1. A szilvát apróra vágjuk, a fahéjjal fűszerezzük, a palacsintákba töltjük. A palacsinta mindkét oldaláról egy ujjnyit befelé hajtunk, majd mindet fölgöngyöljük. 2. Egyenként a l...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Töltött pirított tészta sült hagymával baconnal ?
Töltött pirított tészta sült hagymával baconnal ?

A tészta hozzávalóit össze gyúrjuk könnyen nyújtható tésztát dagasztunk. A töltelékhez a vöröshagymát és a gombát olajon pirítsuk le. Késés aprítóba teszem a párizsit ledaráljuk ma...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Spenótos paradicsomos rakott tészta (Sóbors)
Spenótos paradicsomos rakott tészta (Sóbors)

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Készítsük el a szószt: az olajat forrósítsuk fel egy serpenyőben, majd dobjuk rá a fokhagymát. Fél perc pirítás után öntsük fel a paradicsommal,...

Elkészítési idő: 25+40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anita
Krumplis tészta
Krumplis tészta

A tésztát kifőzzük. Kevés (max 2 dl) főzővizet érdemes megtartani. A krumplit apróra kockázzuk, és sós vízben puhára főzzük. A felaprított hagymákat a kevés olajon elkezdjük pi...

Elkészítési idő: 0,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk