Hozzávalók:
25 dkg schär mix-b liszt
1 ek. burgonyapehely
1 ek. étolaj
175 g langyos kefír
1 kk. só
1/2 kk. cukor
1 dkg friss élesztő
1 tk. útifűmag őrlemény
1dl langyos víz
Az útifűmag őrleményt elkeverjük a langyos vízbe,hogy zselés álagú legyen.Majd a többi hozzávalót kimérjük majd hozzá adjuk a zselés útifűmag őrleményt is és kb.10-15 percig dagasztjuk a mixer dagasztójával.Majd sütőpapírral kibéleljük a formát és olajos kézzel bele formázzuk a kenyeret,majd lekenjük olajjal és langyos helyen kb.40-45 percig kelesztjük.Előmelegített sütőbe 200 C°-on sütjük (3-on).
Tipp:én a sütő aljába teszek egy kistálba vízet párologni!
Mérjük ki egy edénybe a folyékony hozzávalókat és a sót, majd keverjük jól el. Ezután öntsük bele a lisztkeveréket és gyúrjuk csomómentesre. (Kissé lágy tésztát kell, hogy kapju...
Elkészítési idő:a hozzávalókat egy tálba mérjük és a robotgép dagasztófejével kb. 5 percig keverjük lágy tésztát kapunk, amiből olajos kézzel gombóckákat formálunk és sütőpapíros teps...
Elkészítési idő:1. A meghámozott krumplit főzd meg sós vízben, alaposan szűrd le, törd át, hagyd kihűlni, keverd hozzá a lisztet, a grízt, az egyik elhabart tojást, és sózd meg. 2. A masszát d...
Elkészítési idő: