Tészta
15 dkg liszt
1 tk só
12 dkg margarin
1/2 kis dobozos tejföl
Töltelék
(amit találsz)
1,5 marék kockázott bacon
1 púpos ek mascarpone
1 púpos ek túró
1 púpos ek tejföl
1 kis fej lilahagyma
bors
A tésztához a lisztet a sóval elkevertem, hozzámorzsoltam gyors mozdulatokkal a felkockázott margarint, majd a tejföllel összeállítottam a tésztát. Hűtőbe vele kis időre. Addig jöhet a krém. Mindent be az aprítóba, ami össze is dolgozza pillanatok alatt. A tésztát 3-5 mm vastag téglalappá nyújtjuk lisztezett felületen. Rákenjük a tölteléket. A hosszabbik oldalánál kezdve feltekerjük, és éles késsel felszeleteljük. Az így kapott csigákat sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztattam, és 180 fokon kb. 15-20 perc alatt készre sütöttem. (Ha van sajt, azt is reszelhettek rá sütés előtt.)
A tésztát forrásban lévő, sós vízbe teszem és 10 perc alatt készre főzöm. A hozzávalókat felaprítom, összekeverem a tésztával, meglocsolom olíva olajjal, sózom, borsozom és mini...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA rétesliszthez a felsoroltaknál írt sorrendben apránként adjuk a hozzávalókat, habverővel csomómentesre keverve, az étolajat a legvégén fakanállal keverjük bele. Az edényt letakar...
Elkészítési idő: 2-3 óra Nehézség: KözepesA dagasztótálba vagy a kenyérsütő üstjébe tesszük a lisztet, a közepébe egy kis mélyedésbe kerül a cukor, élesztő, langyos tej. 10 perc alatt felfut az élesztő, utána mehet hozzá a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sonkát, paprikát, póréhagymát apróra daraboljuk, a sajtot lereszeljük. Egy tálba tesszük a tejfölt, hozzáadjuk a többi hozzávalót, sózzuk ha kell és jól összekeverjük. 3 részre...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű