1 nagy fej vöröshagyma
1,5 kg burgonya (tisztított, hámozott)
4 evőkanál étolaj
só
feketebors (őrölt)
fűszerpaprika
50 dkg fodros nagykocka tészta
.
A krumplit megpucolom mosom, kockára vágom és felteszem főni.
Egy nagy fej hagymát olajon megfonnyasztok ha kész lehúzom és teszek bele pirospaprikát.
Amikor a krumpli megfőtt, leszűröm, sózom borsozom, a pirospaprikás hagymás olaj felét ráöntöm és összetöröm.
Közben a tésztának felteszem a vizet egy kis olajjal. Kifőzöm a tésztát, leszűröm és az összetört krumplira teszem, sózom borsozom.
A pirospaprikás, hagymás olaj másik felét ráöntöm és jól összekeverem.
Jó étvágyat kívánok
A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk és kevés olajon átsütjük, sózzuk, borsozzuk. Ezután 2-3 gerezd fokhagymát reszelünk hozzá, kevés liszttel (1 púpos ek kb) megszórjuk és felönt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz alapanyagokat osszekeverem, majd 3 orat pihentetem. Ha este keszited el es reggelig a hutoben all, az is jo. Kannallal formazva/szaggatva fozom a levesbe.
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűA fokhagymákat vékony szeletekre vágjuk és a 2/3-át egy felforrósított serpenyőben, olívaolajon egészen aranybarnára pirítjuk, majd mehet is hozzá az apróra vágott chili. Közben fő...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: Könnyű