fél adag pizzatészta (ld a pizzatészta receptnél)
mindenféle dolog kis darabokra vágva, leggyakoribbak:
szárított paradicsom
fokhagyma
olivabogyó
sonka/bacon
valami sajt
friss kakukkfű
olivaolaj
A pizzatésztát a recept szerint elkészítjük. Amíg a többi hozzávalót összekaszaboljuk, a tésztát kelesztjük (nem kell nagyon megkelnie). A nyesedéket kis olívaolajjal és kakukkfűvel összekeverjük.
Hagyományos 28 cm-s pizzaforma esetén a tésztát 4 részre osztjuk. Az elsőt nagyon vékonyra (1-2 mm) kinyújtjuk olajozott nyújtódeszkán, majd a tepsibe helyezzük. Rátesszük az olajon nyesedék felét, majd a tészta egy másik negyedével az előzőekhez hasonló módom eljárva lefedjük, és a széleken kissé összenyomkodjuk.
Előmelegített sütőben 200 fokon kb 15 percig sütjük.
A másik 2 tésztadarabbak és a töltelék másik felével megismételjük az előbbieket.
ha megsült, 4 részre vágjuk, és melegen tálaljuk.
Még sosem volt meg olyan sokáig, hogy le tudtam volna fotózni...
A tésztát a szokásos módon kifőzzük olajos, sós vízben. Az apróra vágott hagymát és az apróra zúzott fokhagymát megpároljuk. A hagymához és fokhagymához adjuk a vékony csíkokra v...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesElkészítése: A tésztát sós vízben megfőzzük. A vajat, a tejszínt és az ementálit összekeverjük és lassú tűzön felmelegítjük. Nem kell főnie, ha szép lassan összemelegítjük sűrűvé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagyma hajas végét és a sötétzöld részét levágjuk. A zöldséget keresztben elfelezzük. Mindkét felét most hosszában félbevágjuk, és éles késsel hosszában vékony, kb. 2-3mm széles...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTepsit olajozzuk vagy zsírozzuk meg. Tegyük szorosan egymás mellé a kenyérszeleteket. Verjük fel a tojást, majd tegyük bele a tejszínt, tejet, a sajtot és a fűszereket. Keverjük el...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű