1 csomag tészta (nálam masni)
20 dkg sonka
10 dkg kockázott bacon
1 nagyobb fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
3 nagyobb fej gomba
10 dkg előfőzött vörösbab
10 dkg édes kukorica
2,5 dl passzírozott paradicsom
1/2 mokkáskanálnyi Garam masala fűszerkeverék
1 csapott mokkáskanál őrölt kömény
só, bors
A tésztának vizet forralunk egy kevés sóval, majd kifőzzük és leszűrjük. Magas falú serpenyőben megpirítjuk a bacont, majd a zsírján megdinszteljük a félbevágott, majd szeletelt hagymát.
A sonkát vékony csíkokra vágjuk és hozzáadjuk a hagymához és együtt pirítjuk vele.
Hozzáadjuk a vékonyra szeletelt gombát, hagyjuk kevés ideig pirulni a többi hozzávalóval, majd beletesszük a babot és a kukoricát és az apróra vágott vagy reszelt fokhagymát.
Megsózzuk, borsozzuk ízlés szerint, hozzáadunk egy kevés Garam Masala fűszerkeveréket és az őrölt köményt.
Néhányszor átforgatjuk, majd felöntjük a paradicsommal és az egészet összeforraljuk.
A kifőtt tésztával tálaljuk.
Elkészítés: A tésztát szokásos módon (sós, olajos vízben) felteszem főni, nem főzöm, csak ressre, hiszen később még bekerül a sütőbe. Amíg a tészta fő, beleteszem az aprítógépbe...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tésztát nagyon al dentére főzzük (kb 8 perc alatt). 2. A fokhagymát felvágjuk, az olajon picit megsütjük, és hozzáadjuk a tésztát. 3. Ráöntjük a paradicsomot, hozzáadjuk a...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA tejet, a tojást és a sót összeturmixoljuk. A 25 g útifűmaghéjra ráöntjük a tojásos tejet, majd nagyon gyors 5 másodperces mozdulattal összekeverjük villával és azonnal kiöntjük...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű- Az olívaolajat felhevítjük, majd rátesszük a darált marhahúst. - Amikor félig kifehéredik a hús, rászórjuk az apró kockára vágott sárgarépát. - Amikor a marhahús teljesen k...
Elkészítési idő: 70 perc Nehézség: Könnyű