Tészta hozzávalói:
50 g Szafi Fitt CH csökkentő lisztkeverék (Ch csökkentő lisztkeverék ITT!)
12 g Szafi Fitt bambuszrostliszt (bambuszrostliszt ITT!)
2 g himalája só
1 g Szafi Fitt fokhagymapor (fokhagymapor ITT!)
10 g folyékony kókuszolaj (kókuszolaj ITT!)
25 g Szafi Fitt kókuszkrém (kókuszkrém ITT!)
180 g víz
Jelen esetben a töltelék hozzávalói:
1/4-ed fehér káposzta reszelve
1 nagyobb sárgarépa reszelve
1 kk. koriandermag (koriandermag ITT!)
1 kk. mustármag (mustármag ITT!)
1 kk. édesköménymag
1 púpos kk. currypor
1 kk. só
4 tekerésnyi őrölt bors
1 ek. folyékony kókuszolaj
50 g víz
A folyékony és száraz összetevőket külön edényben összekeverjük, majd összeöntjük őket és egybegyúrjuk.
A tésztát 5 perc perc pihentetés után 3 db-ra osztjuk, és egyenként 21 cm-es körlapot nyújtunk belőle.
Sütés:
A serpenyőt közepes hőfokra melegítjük és kisütjük a lapokat. Mindkét oldalát kb. 2 percig kell sütni, vigyázva, hogy ne égjen meg.
Töltelék elkészítés:
A kókuszolajt felmelegítjük, majd a só, a bors és a currypor kivételével néhány pillanatig pirítjuk a magokat. Mikor már jól érződik az illata, hozzáadjuk a sót, a borst és a curryport, végül a vizet.
Alaposan összekeverjük és belerakjuk a reszelt zöldséget.
Ha felforrt, alacsony fokozaton 15 percig pároljuk. Maradjon ropogós a zöldség. :)
Az aprított hagymát kevés zsiradékon megdinsztelem, majd hozzáadom a filézett, kockázott csirkecombokat. Fehéredésig pirítom, majd fűszerezem. Ha van egy kis bontott fehér borunk,...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA lisztet mély tálba tenni, közepébe mélyedést csinálni. Kevés langyos tejbe cukrot tenni, bele az élesztő, és a mélyedésbe önteni, pici liszttel összekeverni és letakarva hagyni k...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A spagettit sós vízben puhára főzzük. 2. Az olajos megpirítjuk a reszelt vöröshagymát. 3. Beletesszük a paradicsompürét, a kockára vágott tarját, a karikára vágott gombát. 4...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSerpenyőben melegítsünk kevés étolajat, majd tegyük rá a morzsát, és pirítsuk aranybarnára. Annyi olaj kell a morzsa alá, hogy az ne legyen nagyon száraz, de maradjon morzsalékos p...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű