Tészta hozzávalói:
50 g Szafi Fitt CH csökkentő lisztkeverék (Ch csökkentő lisztkeverék ITT!)
12 g Szafi Fitt bambuszrostliszt (bambuszrostliszt ITT!)
2 g himalája só
1 g Szafi Fitt fokhagymapor (fokhagymapor ITT!)
10 g folyékony kókuszolaj (kókuszolaj ITT!)
25 g Szafi Fitt kókuszkrém (kókuszkrém ITT!)
180 g víz
Jelen esetben a töltelék hozzávalói:
1/4-ed fehér káposzta reszelve
1 nagyobb sárgarépa reszelve
1 kk. koriandermag (koriandermag ITT!)
1 kk. mustármag (mustármag ITT!)
1 kk. édesköménymag
1 púpos kk. currypor
1 kk. só
4 tekerésnyi őrölt bors
1 ek. folyékony kókuszolaj
50 g víz
A folyékony és száraz összetevőket külön edényben összekeverjük, majd összeöntjük őket és egybegyúrjuk.
A tésztát 5 perc perc pihentetés után 3 db-ra osztjuk, és egyenként 21 cm-es körlapot nyújtunk belőle.
Sütés:
A serpenyőt közepes hőfokra melegítjük és kisütjük a lapokat. Mindkét oldalát kb. 2 percig kell sütni, vigyázva, hogy ne égjen meg.
Töltelék elkészítés:
A kókuszolajt felmelegítjük, majd a só, a bors és a currypor kivételével néhány pillanatig pirítjuk a magokat. Mikor már jól érződik az illata, hozzáadjuk a sót, a borst és a curryport, végül a vizet.
Alaposan összekeverjük és belerakjuk a reszelt zöldséget.
Ha felforrt, alacsony fokozaton 15 percig pároljuk. Maradjon ropogós a zöldség. :)
A lisztet a dagasztótálba tesszük, a közepébe egy mélyedést igazítunk. Ide tesszük a meglangyosított víz felét, az élesztőt a cukrot, egy kicsit az ujjunkkal elkeverjük, majd letak...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA bazsalikomot és a petrezselymet alaposan mosd meg, a leveleiket tépkedd le. A sajtot vágd kisebb darabokra, majd az áttört fokhagymával, a fűszernövényekkel, a fenyőmaggal és a s...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy tálban keverjük össze a száraz alapanyagokat (liszt, sütőpor, só, és a fűszerkeverék.) Adagoljuk hozzá az olajat, majd a kefirt, végül pedig a vizet. Gyúrjuk össze. Vágjunk kis...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy nagyobb fazékban vizet teszünk fel forrni, és megsózzuk. A nokedli tésztáját a lisztből, tojásokból, csipetnyi sóval és a vízzel összeállítjuk. A forrásban lé...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű