Hozzávalók 24 cm-es formához:
35 dkg liszt
4,5 dkg házi zsír
2 db tojássárgája
1,5 dkg élesztő
5 dkg porcukor
10 dkg mazsola
1,5-2 dl tej
reszelt citromhéj
csipet só
A tojások sárgáját keverjük össze az olvasztott zsírral, és 1,5 dl langyos tejjel, majd öntsük bele a kenyérsütőgép üstjébe.
A lisztet keverjük össze a csipet sóval, a porcukorral, a mazsolával, reszelt citromhéjjal, majd kanalazzuk rá a folyékony hozzávalók tetejére. Ezután morzsoljuk rá az élesztőt, majd indítsuk el a dagasztó programot. (én kétszer egymásután elindítottam a dagasztást, hogy szépen kidolgozott tésztát kapjak) Természetesen kézzel is megdagaszthatjuk a tésztát.
A megdagasztott tésztát azután tegyük át egy kilisztezett kelesztőtálba, majd kelesszük 40-45 percig. Ezután lisztezett felületen formázzuk meg, majd helyezzük bele az előzőleg kizsírozott, kilisztezett kuglóf formába. Takarjuk le egy konyharuhával, és langyos helyen kelesszük 30 percig.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük kb. 40 percig, hogy szép aranybarna legyen.
A sütőből kivéve hagyjuk egy kicsit a formában, majd helyezzük rácsra, és hűtsük ki teljesen.
A túrót egy nagyobb tálban összetörjük, és beletesszük a többi hozzávalót. Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, majd 1 centi vastagra kinyújtjuk. Pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk, de...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAmíg a spagetti tésztát kifőzzük, elkészítjük a mártást: 1,5 dl tejszínt 2 citrom reszelt héjával, egy csipet sóval kb. 8 perc alatt erős lángon sűrűre beforraljuk. Közvetlenül tál...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHagymát olajon megdinszteljük, közben a krumplit felkockázzuk,majd belerakjuk a hozzávalókat. Nagy lángon pároljuk, amíg a krumpli meg nem puhul. Ezután krumplinyomóval összetörjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztbe tesszük a margarint, majd elmorzsoljuk, hozzáadjuk a többi hozzávalót, és jól összegyúrjuk. A tálat letakarjuk egy fóliával, majd a hűtőbe tesszük 1 órát pihenni. Amíg p...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű