45 dkg spagetti tészta
1.2 dl olívaolaj
5 dkg parmezán sajt
2 db citrom
1 teáskanál só
0.5 teáskanál bors (frissen őrölt)
1 marék bazsalikom
Reszeljünk le úgy egy evőkanálnyi citomhéjat. Facsarjuk ki a citromokat, hogy fél csésze citromlevet kapjunk.
Vegyítsük össze egy nagy keverőtálban az olívaolajat a reszelt parmezánnal, citromlével, sóval, borssal, és tegyük félre.Közben forraljunk sós vizet a tésztának.
Dobjuk a forrásban lévő vízbe a tésztát, néha keverjük meg, és főzzük al dente állagúra. (ez kb 8 perc)
Szűrjük le a tésztát, és tartsunk meg kb. egy csésze főzővizet.
Keverjük össze a spagettit a szósszal, szórjuk meg reszelt citromhéjjal és friss bazsalikomlevéllel.
Adjuk a tésztához a félretett főzővizet, hogy krémesebb állagot kapjon.
Fűszerezzük még sóval, borssal ízlés szerint.
Kisebb mély tálkákban tálaljuk.
Az élesztőt felfuttatjuk a langyos, cukros tejben. A liszttel, olajjal, sóval, tojással és a felfuttatott élesztővel begyúrjuk a tésztát, amely közepes keménységű legyen. letakarva...
Elkészítési idő:A fokhagymát vékonyra szeleteljük, a vöröshagymát finomra aprítjuk. Egy serpenyőben olívaolajat hevítünk, ebben pirítjuk mag a vöröshagymát, és a fokhagymát. Hozzáadjuk az édeskö...
Elkészítési idő: 30 perc3 db rétes lapot használunk.Konyharuhára helyezzük úgy, hogy egyenként megkenjük olajjal. Megkenjük ketchuppal, megszórjuk a fűszerkeverékkel, majd osszuk el rajta a sonkát, a sajt...
Elkészítési idő: 30 perc