45 dkg spagetti tészta
1.2 dl olívaolaj
5 dkg parmezán sajt
2 db citrom
1 teáskanál só
0.5 teáskanál bors (frissen őrölt)
1 marék bazsalikom
Reszeljünk le úgy egy evőkanálnyi citomhéjat. Facsarjuk ki a citromokat, hogy fél csésze citromlevet kapjunk.
Vegyítsük össze egy nagy keverőtálban az olívaolajat a reszelt parmezánnal, citromlével, sóval, borssal, és tegyük félre.Közben forraljunk sós vizet a tésztának.
Dobjuk a forrásban lévő vízbe a tésztát, néha keverjük meg, és főzzük al dente állagúra. (ez kb 8 perc)
Szűrjük le a tésztát, és tartsunk meg kb. egy csésze főzővizet.
Keverjük össze a spagettit a szósszal, szórjuk meg reszelt citromhéjjal és friss bazsalikomlevéllel.
Adjuk a tésztához a félretett főzővizet, hogy krémesebb állagot kapjon.
Fűszerezzük még sóval, borssal ízlés szerint.
Kisebb mély tálkákban tálaljuk.
Fél dl langyos tejben elkeverjük a cukrot és az élesztőt, majd letakarva, langyos helyen fölfuttatjuk. Vigyázzunk, hogy a tej valóban langyos (és ne meleg!) legyen, mert az élesztő...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát sós vízben, héjával együtt megfőzzük, majd miután megfőtt, még melegen meghámozzuk, és krumplinyomóval összetörjük. Hagyjuk, hogy langyosra hűljön. Miután kihűlt, ho...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű◾️A hagymát felkockázzuk és olajon megpirítjuk. ◾️Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a húst majd fehéredésig pirítjuk. ◾️Ezután felöntjük a paradicsomszósszal, fűszerezzük, és néh...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KönnyűElső lépésként rakjunk fel sós vizet forrni a tésztának. Általában 1 kiló tésztához 10 liter vizet kéne használni. Picit lehet kevesebb, de muszáj ellepnie azt. Amikor forr a víz,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű