45 dkg spagetti tészta
1.2 dl olívaolaj
5 dkg parmezán sajt
2 db citrom
1 teáskanál só
0.5 teáskanál bors (frissen őrölt)
1 marék bazsalikom
Reszeljünk le úgy egy evőkanálnyi citomhéjat. Facsarjuk ki a citromokat, hogy fél csésze citromlevet kapjunk.
Vegyítsük össze egy nagy keverőtálban az olívaolajat a reszelt parmezánnal, citromlével, sóval, borssal, és tegyük félre.Közben forraljunk sós vizet a tésztának.
Dobjuk a forrásban lévő vízbe a tésztát, néha keverjük meg, és főzzük al dente állagúra. (ez kb 8 perc)
Szűrjük le a tésztát, és tartsunk meg kb. egy csésze főzővizet.
Keverjük össze a spagettit a szósszal, szórjuk meg reszelt citromhéjjal és friss bazsalikomlevéllel.
Adjuk a tésztához a félretett főzővizet, hogy krémesebb állagot kapjon.
Fűszerezzük még sóval, borssal ízlés szerint.
Kisebb mély tálkákban tálaljuk.
A tésztát lobogó, sós vízben kifőzzük, leszűrjük és egy hőálló tepsibe öntjük. A szalonnát kockákra vágjuk, ízlés szerint üvegesre sütjük. A túrót a tejföllel eldolgozzuk, a tep...
Elkészítési idő:A metéltet bő, sós vízben kifőzzük, leszűrjük, és 4 deka vajjal összekeverjük. A tojássárgákat porcukorral és vaníliás cukorral habosra keverjük. A túrót szitán áttörjük, beleveg...
Elkészítési idő: 50 percÖsszegyúrni majd kelesztjük a tésztát . tepsibe nyújtjuk , feltéteket teszünk rá , majd 180 fokos sütőbe 20-30 percig sütjük
Elkészítési idő: