Családireceptkönyv.hu

Citromos spagetti


Írta:

Elk. idő: 45 perc
Adag: 4 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


45 dkg spagetti tészta
1.2 dl olívaolaj
5 dkg parmezán sajt
2 db citrom
1 teáskanál só
0.5 teáskanál bors (frissen őrölt)
1 marék bazsalikom

Elkészítés:


Reszeljünk le úgy egy evőkanálnyi citomhéjat. Facsarjuk ki a citromokat, hogy fél csésze citromlevet kapjunk.
Vegyítsük össze egy nagy keverőtálban az olívaolajat a reszelt parmezánnal, citromlével, sóval, borssal, és tegyük félre.Közben forraljunk sós vizet a tésztának.
Dobjuk a forrásban lévő vízbe a tésztát, néha keverjük meg, és főzzük al dente állagúra. (ez kb 8 perc)

Szűrjük le a tésztát, és tartsunk meg kb. egy csésze főzővizet.
 Keverjük össze a spagettit a szósszal, szórjuk meg reszelt citromhéjjal és friss bazsalikomlevéllel.

Adjuk a tésztához a félretett főzővizet, hogy krémesebb állagot kapjon.
 Fűszerezzük még sóval, borssal ízlés szerint.
 Kisebb mély tálkákban tálaljuk.

Citromos spagetti

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Citromos spagetti
Citromos spagetti

Reszeljünk le úgy egy evőkanálnyi citomhéjat. Facsarjuk ki a citromokat, hogy fél csésze citromlevet kapjunk. Vegyítsük össze egy nagy keverőtálban az olívaolajat a reszel...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Spagetti al lemone
Spagetti al lemone

A tésztát sós vízben kifőzzük (al dente). A citromhéjakból egy zöldségpucolóval vékonyan levágunk pár csíkot a díszítéshez, a többi héjrészt lereszeljük, majd levüket kinyomjuk....

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Krilla
Juci palacsintája/GAPS,eggfree
Juci palacsintája/GAPS,eggfree

Az almaecetet meleg vízbe raktam hogy olvadjon a cukor. Lassan kevertem. Hagytam állni majd újra adtam hozzá vizet. Kb 15 palacsintányi adag lett Ja meg repceolaj van még benne...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Krumplis lángos
Krumplis lángos

a lisztet a sóval és krumplival ősze morzsolom,a tejet és a vízett pici cukorral meg langyosítom és bele morzsolom az élesztőt mikor ez meg kelt.a tálban lévő liszt krumpli morzs...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk