Kínai tészta:
400 g kínai woktészta
1-2 evőkanál mogyoróolaj
400 g darált hús (pulyka, sertés, marha)
1 fej hagyma, durvára vágva
2 gerezd fokhagyma, szeletelve
2 maréknyi friss spenót, kis zsenge levelek
só és bors
1 csipetnyi chili pehely
3 evőkanál világos szója szósz
1 teáskanál sötét szójaszósz
2 teáskanál szezámolaj
1-2 teáskanál chiliolaj
1 teáskanál méz, tetszőleges fajta
Tedd fel a tésztavizet forrni, eközben hevíts 1-2 kanál olajat egy Wokban/serpenyőben magas hőfokra. A darált húst süsd kevergetve barnára, egy kicsit ropogósra.
Add hozzá a hagymát és a fokhagymát süsd tovább magas hőfokon, amíg a hagyma kicsit megpuhul, és a szélei barnulnak.
Add hozzá a spenótleveleket, lehetőleg kicsi, zsenge levelek legyenek, és fonnyaszd meg egy kicsit. Sózd, borsozd.
Egy kis tálban keverd össze a szójaszószt, a szezámolajat, a mézet, a chili pelyhet és a chili olajat.
Közben a víz felforrt, főzd ki a tésztát az utasításnak megfelelően.
Keverd bele a főtt tésztát a készre sütött húsos spenótba. Öntsd rá az összekevert chiliszószt is. Keverd jó alaposan össze, porciózd, tálald. Díszítheted zöldhagyma darabokkal, ha szereted.
A szalonnát zsírjára pirítom, kiveszem a lábasból és félre teszem. A visszamaradt zsíron megpirítom az apróra vágott hagymát, megszórom, fűszerpaprikával ráteszem a kicsi kockára v...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűElkészítése: A cukrot a langyos tejjel elkeverjük,bele morzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk. A lisztet a sóval összekeverjük,a közepébe ütjük a tojást ,a kefireket is hozzá adj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tejfölt elkeverjük az átpréselt fokhagymával, a füstölt sonkát pedig felkockázzuk. 2. A csemegehagymát megmossuk és felkarikázzuk, a lila hagymát pedig apróra vágjuk....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt a langyos, cukrozott tejben felfuttatom. Az 50 dkg lisztet egy nagy tálba szitálom, hozzáadom a két tojássárgáját. a sót Annyi langyos tejjel dagasztom be, hogy közepe...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz