Kínai tészta:
400 g kínai woktészta
1-2 evőkanál mogyoróolaj
400 g darált hús (pulyka, sertés, marha)
1 fej hagyma, durvára vágva
2 gerezd fokhagyma, szeletelve
2 maréknyi friss spenót, kis zsenge levelek
só és bors
1 csipetnyi chili pehely
3 evőkanál világos szója szósz
1 teáskanál sötét szójaszósz
2 teáskanál szezámolaj
1-2 teáskanál chiliolaj
1 teáskanál méz, tetszőleges fajta
Tedd fel a tésztavizet forrni, eközben hevíts 1-2 kanál olajat egy Wokban/serpenyőben magas hőfokra. A darált húst süsd kevergetve barnára, egy kicsit ropogósra.
Add hozzá a hagymát és a fokhagymát süsd tovább magas hőfokon, amíg a hagyma kicsit megpuhul, és a szélei barnulnak.
Add hozzá a spenótleveleket, lehetőleg kicsi, zsenge levelek legyenek, és fonnyaszd meg egy kicsit. Sózd, borsozd.
Egy kis tálban keverd össze a szójaszószt, a szezámolajat, a mézet, a chili pelyhet és a chili olajat.
Közben a víz felforrt, főzd ki a tésztát az utasításnak megfelelően.
Keverd bele a főtt tésztát a készre sütött húsos spenótba. Öntsd rá az összekevert chiliszószt is. Keverd jó alaposan össze, porciózd, tálald. Díszítheted zöldhagyma darabokkal, ha szereted.
1. A tésztát sós vízben kifőzöm. A darát egy kis olajon megpirítom, majd sózom, felöntöm kb. 1,5 dl vízzel, és morzsásra szárítom. 2. A kifőtt tésztához hozzákeverem. 3. Le...
Elkészítési idő:A pizzatésztát a recept szerint elkészítjük. Amíg a többi hozzávalót összekaszaboljuk, a tésztát kelesztjük (nem kell nagyon megkelnie). A nyesedéket kis olívaolajjal és kakukkfűve...
Elkészítési idő: 30 percBotmixer dagasztószárával kikevertem,hagytam állni pár órát (ez attól függ mikor akarjuk kisütni),majd vizes vagy olajos kézzel (fontos hogy ne száraz kézzel mert ragad a tészta) t...
Elkészítési idő: 2 óra