Kínai tészta:
400 g kínai woktészta
1-2 evőkanál mogyoróolaj
400 g darált hús (pulyka, sertés, marha)
1 fej hagyma, durvára vágva
2 gerezd fokhagyma, szeletelve
2 maréknyi friss spenót, kis zsenge levelek
só és bors
1 csipetnyi chili pehely
3 evőkanál világos szója szósz
1 teáskanál sötét szójaszósz
2 teáskanál szezámolaj
1-2 teáskanál chiliolaj
1 teáskanál méz, tetszőleges fajta
Tedd fel a tésztavizet forrni, eközben hevíts 1-2 kanál olajat egy Wokban/serpenyőben magas hőfokra. A darált húst süsd kevergetve barnára, egy kicsit ropogósra.
Add hozzá a hagymát és a fokhagymát süsd tovább magas hőfokon, amíg a hagyma kicsit megpuhul, és a szélei barnulnak.
Add hozzá a spenótleveleket, lehetőleg kicsi, zsenge levelek legyenek, és fonnyaszd meg egy kicsit. Sózd, borsozd.
Egy kis tálban keverd össze a szójaszószt, a szezámolajat, a mézet, a chili pelyhet és a chili olajat.
Közben a víz felforrt, főzd ki a tésztát az utasításnak megfelelően.
Keverd bele a főtt tésztát a készre sütött húsos spenótba. Öntsd rá az összekevert chiliszószt is. Keverd jó alaposan össze, porciózd, tálald. Díszítheted zöldhagyma darabokkal, ha szereted.
Négy főre elegendő, előkészítési idő: 5 perc. Az összes palacsinta sütési ideje: 10 perc Helyezzünk minden hozzávalót, kivéve az aranyszirupot az Allure turmixba, és keverjük add...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz olasz konyha nagyszerűsége éppen az egyszerűségében rejlik, nincs máshogy ez a pizzával sem. Az igazi, olasz pizzatészta recept nem tartalmaz mást, mint a liszt-víz-olívaolaj-él...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA töltelékkel kezdem, hogy legyen ideje langyosra hűlni. A vajat megolvasztom, majd a finomra vágott hagymát puhára párolom rajta. Hozzáadom a húst és nagy lángon fehéredésig süt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat 10 dkg liszttel késsel eldolgozzuk, tégla alakúra formáljuk és hidegre tesszük. Az élesztővel és langyos tejjel félsűrű kovászt készítünk.Ha megkelt /20-30 perc/, a tojá...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz