Hozzávalók 4 nagy, 6 közepes, vagy 8 kisebb lepényhez:
2 csésze kenyérliszt BL 80 (lehet finomliszt is)
1 ½ teáskanál sütőpor
1 teáskanál finom tengeri só
¾ csésze forró tej
1 evőkanál olaj (napraforgóolaj vagy olívaolaj)
A tésztát összeállítom a hozzávalókból és néhány percig dagasztom. Elég kemény ez a tészta, de az a tapasztalatom, ha könnyíteni akarunk rajta és folyadékot adunk hozzá, akkor törik, ha kisütjük.
30 percig kelesztettem letakarva, majd 8 részre osztottam és kis, lapos cipókat formáztam. Letakarva 10 percig pihentettem, majd egyenként kinyújtottam lisztes felületen.
Forró palacsintasütőben, zsiradék nélkül sütöttem ki. Az egyik oldalán körülbelül 30 mp-ig, amikor felhólyagosodik, megfordítom. A másik oldalán 15 másodperc is elég. Én lapáttal ki szoktam nyomni a levegőt a hólyagokból, hogy egyenletesebben süljön meg a lepény.
Ruhával betakarom a kisült lepényeket, amíg a többit kisütöm. Frissen tálalom
A hagymát megtisztítjuk, majd egészben a lábasban felhevített olívaolajra tesszük, és körbeforgatva pirítjuk 2-3 percig. A tüzet mérsékeljük, és a passzírozott paradicsomot a lába...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztből és a langyos vízből nokedli állagú tésztát keverek, majd hozzáadom az elmorzsolt élesztőt és a mézet. Lazán lefedve kb. 12 órán át állni hagyom. Ekkor átkeverem, hozzáad...
Elkészítési idő: 12 óra Nehézség: KönnyűA palacsinták meg vannak sütve A tejből, cukorból és a pudingporból sűrű pudingot főzünk, és még melegen hozzáadjuk a vajat is. A banánt és a narancsot megpucoljuk és apróbb dar...
Elkészítési idő: 1,5 Nehézség: Közepeskrumplit főzd meg, és egy krumplinyomón nyomd át. Sózd és borsozd meg, majd apránként add hozzá a lisztet, és keverd el alaposan. Eleinte a tészta nagyon ragadós lesz, de ahogy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű