2 SZEMÉLYRE, 15 × 30 CM-ES TEPSIHEZ
25 dkg
penne tészta
20 dkg
sonka
1,5 dl
Mizo tej (2,8%-os)
1 csapott evőkanál
liszt
1 csipet
só
1 csipet
őrölt bors
1 csipet
oregánó
1 csipet
bazsalikom
1 kisebb
vöröshagyma
1 gerezd
fokhagyma
1 evőkanál
olaj
15-20 dkg
Mizo trappista sajt reszelve
Mizo teavaj vagy olaj
a tepsi kikenéséhez
Kevés olajon megpirítjuk a megtisztított, apróra kockázott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a sonkát meg a fokhagymát, és további 5-10 percig dinszteljük. Ráöntjük a tej felét, a másik felét a liszttel elkeverjük, és ezt is belevegyítjük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, oregánóval és bazsalikommal fűszerezzük, majd az egészet mártás sűrűségűre főzzük.
A tésztát enyhén sós vízben 15 perc alatt készre főzzük, és a sonkás alaphoz forgatjuk. Vajjal vagy olajjal kikent tepsibe öntjük, a tetejét megszórjuk a sajttal. 180 fokon 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.
Kelttésztát dagasztunk. Ha megkelt 4 részre osztjuk a tálban.1 részt kiemelsz, kézzel még elfelezzük, kinyújtjuk pizza formára és méretre, mindkettőt. Egyik lapot megkenjük a most...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA töltelékhez a ricottába keverjük a zúzott fokhagymát, a sót, a borsot, a pestót és az apróra vágott spenótlevelet. A tésztához a hozzávalókat jól összegyúrjuk, hogy szép homogén...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesEgy villával dolgozzuk ki krémszerűvé a feta sajtot. Adjuk hozzá a görög joghurthoz a tojást, majd keverjük hozzá a fetakrémet is. Addig keverjük amíg szép egyenletes nem lesz. Ami...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű4-5 darab krumplit meghámozunk s lereszeljük a fogacsos reszelőn /citrom reszelő csak nagyban/. Ütök bele 1 egész tojást, sót és meggyúrom finom lisztel , amennyit felvesz a tészta...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű