40 dkg liszt
2 dl tej
1 cs porélesztő
1 mokkáskanál cukor
1 kávéskanál só
5-6 evőkanál olaj
4 pár virsli (én roppanos virslit használtam)
10 dkg reszelt sajt
1 db tojás (lekenéshez)
lenmag
A tészta hozzávalóit összegyúrom és dagasztom, majd 30 percet kelesztem. Amikor megkelt a tésztát tepsi nagyságűra nyújtom, és beleteszem a tepsibe, hosszanti irányban felcsikozom úgy, hogy a szélénél 2-3 cm távolság maradjon. A virsliket belefonom felváltva a tésztába, amikor kész lekenem tojással, megszórom a lenmaggal. Előmelegített sütőben 180 fokon 30-40 percig sütöm, mielőtt teljesen elkészülne, megszórom reszelt sajttal a tetejét és visszatéve készresütöm. A sütőből kivéve letakarom egy konyharuhával, hogy puha maradjon.
A füstölt szalonnát kétszer átdaráljuk, majd jól összedolgozzuk a liszttel, az elmorzsolt élesztővel, a tejföllel, a tojássárgákkal, a sóval, a borssal. Ha a tészta már teljesen s...
Elkészítési idő:Korán reggel feloldottam a kovász a vízben, a lisztet kelesztő tálba szitáltam, elkevertem a finom tengeri sóval. Összeállítottam a tésztát, majd 10 perc múlva megdagasztottam, mos...
Elkészítési idő:A langyos vízbe bele rakjuk a cukrot,az olajat,élesztőt.10 percet várunk,bele szitáljuk a lisztet amibe bele raktuk a sót. Jó kis puha tésztát kapunk. Vízbe mártott ki csavart kony...
Elkészítési idő: 45 perc