4 személyre
50 dkg liszt
15 dkg margarin
15 dkg sajt
1 tejföl
2 tojás
2 dkg élesztő
Az élesztőt megfuttatjuk a cukros tejben.
Tésztát dagasztunk a liszttel, margarinnal, tejföllel, tojással, élesztős tejjel és a reszelt sajt felével.
Egy órán keresztül pihentetjük, kelesztjük, majd kinyújtjuk, tetejét megkenjük tojással, megszórjuk a maradék reszelt sajttal, rombusz alakúra szeljük és sütjük!
A hagymákat és a spenótot felaprítjuk, a sajtot lereszeljük. A tésztát lobogó, sós vízben megfőzzük. Miután leszűrtük, kevés olajjal összeforgatjuk, majd lefedve melegen tartjuk. S...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűFőzd meg a tésztát, csak egy kis olívaolajat önts a főzővízbe. Közben melegítsd meg az olajat egy nagy serpenyőben, dobd rá az összeaprított hagymát és a padlizsánt, majd párold, a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűELKÉSZÍTÉS A csirkét és a cukkinit megmossuk, szárazra töröljük, majd feldaraboljuk. Egy kevés olajon fehéredésig sütjük a csirkemellet, majd hozzáadjuk a cukkinit is, és addig pá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zsömléket beáztatjuk, a hagymát apró kockára vágjuk és kevés zsíron üvegesre pirítjuk. Ezután a zsemléket kivesszük a vízből, jól kinyomkodjuk és összekeverjük az egész tojásokka...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű