30 dkg spagetti
2 ek olívaolaj
4 gerezd fokhagyma
1 liter (1 nagy üveg) hámozott paradicsom
1 tk só
15-20 levél bazsalikom
reszelt parmezán sajt
1. Egy lábasban felhevítem az olajat, majd belerakom az apróra vágott fokhagymagerezdeket. Megpirítom.
2. Beleteszem a paradicsomot, és alacsony hőfokon kevés sóval összeforralom kb. 20-25 percig, amíg sűrű nem lesz.
3. Egy fazékban felteszek forrni két liter vizet. Ha forr, beleteszek egy teáskanál sót, majd a spagettit.
4. A bazsalikomleveleket áttörlöm és kézzel nagyobb darabokra csípkedem. Beleteszem a szószba és pár másodpercig forralom.
5. A tésztát leszűröm, beleforgatom a szószba, majd annyi főzővizet teszek hozzá, hogy kissé folyékonyabb legyen.
7. Reszelt parmezán sajttal tálalom.
A pennét bő, sós, forró vízben elkezdjük főzni. Közben az olajon lepirítjuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát, majd felöntjük a borral, és pár percig még forraljuk. Beledobjuk...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: NehézA meleg vízben feloldjuk az élesztőt és a cukrot. Gyakorlatilag belekeverjük. Ezután jöhet az összes többi hozzávaló. Első körben csak két bögre lisztet adunk hozzá. Az egészet szé...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KözepesA gombát megtisztítom és szeletekre vágom, aki szereti tehet bele fokhagymát is. Az aszal paradicsomot is kisebb darabokra szeletelem. A főzőedénybe kb. 2 dl húslevest vagy zöldség...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű