30 dkg spagetti
2 ek olívaolaj
4 gerezd fokhagyma
1 liter (1 nagy üveg) hámozott paradicsom
1 tk só
15-20 levél bazsalikom
reszelt parmezán sajt
1. Egy lábasban felhevítem az olajat, majd belerakom az apróra vágott fokhagymagerezdeket. Megpirítom.
2. Beleteszem a paradicsomot, és alacsony hőfokon kevés sóval összeforralom kb. 20-25 percig, amíg sűrű nem lesz.
3. Egy fazékban felteszek forrni két liter vizet. Ha forr, beleteszek egy teáskanál sót, majd a spagettit.
4. A bazsalikomleveleket áttörlöm és kézzel nagyobb darabokra csípkedem. Beleteszem a szószba és pár másodpercig forralom.
5. A tésztát leszűröm, beleforgatom a szószba, majd annyi főzővizet teszek hozzá, hogy kissé folyékonyabb legyen.
7. Reszelt parmezán sajttal tálalom.
Langyos tejből, cukorból élesztőből kovászt készítünk, hozzáadjuk a lisztet, sót, olvasztott vajat. Lágyabb tésztát gyúrunk.Amikor megkelt, kinyújtjuk és pohár segítségével korong...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA kovász hozzávalóit összekeverjük (galuska állagúnak kell lennie) , lefedjük majd minimum 5 órán át pihenni hagyjuk. Legjobb ha egész éjszaka pihen. A letelt idő után hozzáadj...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KözepesA lisztet keverőtálba teszem, a közepére kis mélyedésbe morzsolom az élesztőt, csipetnyi cukorral meghintem, majd egy kevés tejjel és liszttel összekeverve kovászt készítek. Kb 15...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. Közben a sonkát apró kockákra vágjuk, és pici olajon pár perc alatt szép pirosra sütjük. A tejfölt simára kikeverjük. A tésztát, a t...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű