75 dkg friss spenót
1 csokor medvehagyma
500 ml tejszín
só, bors, frissen reszelt szerecsendió
hosszúmetélt
pirított dió a tetejére
A tésztát sós vízben kifőzöm.
A zsenge spenótleveleket 20 másodpercre forró vízbe dobom. A tejszínbe teszem a medvehagymát és a leforrázott spenótot, majd belereszelem a szerecsendiót, sózom, borsozom. Fedő alatt kb 10 percig párolom.
A forró zöldséges tejszínt turmixgépbe öntöm, majd pürésítem. De csak módjával, maradjanak benne nagyobb darabok is. Visszaöntöm a serpenyőjébe, és még 5 percig alacsony lángon főzöm.
Ha kisebb adagot készítesz, akkor nem kell eddig főzni.
Száraz serpenyőben megpirítom a diót.
A szószt a tésztával elvegyítem, majd tálalom és a végén megszórom a dióval.
Ez egy nagyon gyors és egyszerű recept. A spenót és a medvehagyma remek párosítás, a szerecsendió kiemeli a tejszín ízét, a dió a tetején pedig változatossá teszi az állagát.
½ kg tehéntúró 120 g búzadara 20 g szobahőmérsékletű vaj ½ citrom reszelt héja 3 tojás 2 csapott ek egész mák 1 ek porcukor 1 csipet só 100 g zsemlemorzsa 70 g vaj A túró...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÉn a sztrapacskát nokedliből készítem, de burgonyából készül az eredeti. Felcsíkozzuk a szalonnát. Lereszeljük a burgonyát egy kis lyukú reszelőn, majd alaposan kinyomkodjuk a le...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA lisztet a sóval és a borssal elkeverjük. Hozzáadjuk az olajat, és apránként a vizet. Épp annyi víz kell hozzá, hogy a kezünkhöz már ne ragadjon, de még jó puha legyen. Ezért lesz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűBotmixerrel, vagy turmixban összekeverjük a hozzávalókat, majd kevés kókuszzsíron megsütjük a palacsintákat. Nem kell állni hagyni a tésztát..legalábbis én nem szoktam. Én túrós...
Elkészítési idő: 45 PERC Nehézség: Könnyű