Családireceptkönyv.hu

Friss spenótos, medvehagymás tészta pirított dióval


Írta:

Adag: 6
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


75 dkg friss spenót
1 csokor medvehagyma
500 ml tejszín
só, bors, frissen reszelt szerecsendió
hosszúmetélt
pirított dió a tetejére

Elkészítés:


A tésztát sós vízben kifőzöm.

A zsenge spenótleveleket 20 másodpercre forró vízbe dobom. A tejszínbe teszem a medvehagymát és a leforrázott spenótot, majd belereszelem a szerecsendiót, sózom, borsozom. Fedő alatt kb 10 percig párolom.

A forró zöldséges tejszínt turmixgépbe öntöm, majd pürésítem. De csak módjával, maradjanak benne nagyobb darabok is. Visszaöntöm a serpenyőjébe, és még 5 percig alacsony lángon főzöm.
Ha kisebb adagot készítesz, akkor nem kell eddig főzni.

Száraz serpenyőben megpirítom a diót.
A szószt a tésztával elvegyítem, majd tálalom és a végén megszórom a dióval.

Trükkök, tippek, praktikák:


Ez egy nagyon gyors és egyszerű recept. A spenót és a medvehagyma remek párosítás, a szerecsendió kiemeli a tejszín ízét, a dió a tetején pedig változatossá teszi az állagát.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kata
Kolbászos csónakok
Kolbászos csónakok

A tészta elkészítése : A burgonyákat főzzük meg és törjük össze. A kolbászt kisebb darabokra szeljük fel. A fél dl tejben az élesztőt futtassuk fel egy kevés cukorral. Ezután a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Túrógombóc kuszkusszal "Attila "féle
Túrógombóc kuszkusszal "Attila "féle

A tojásokat külön választom, a fehérjét habnak verem, a sárgáját kikeverem, beleteszem az áttört túrót, kuszkuszt, zabpehelylisztet, és citromhéját. Ha összekevertem óvatosan belek...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Marcsi
Almás pite cukor és liszt nélkül!
Almás pite cukor és liszt nélkül!

Hozzávalókat jól összedolgozzuk és kicsit pihentetjük. Közben elkészítjük a tölteléket. A tésztát két részre osztjuk. Egy tepsit kibélelünk zsírpapírral és a tészta felét kiny...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk