30 dkg félfogós liszt (vagy fele-fele finom és grízes)
3 tojás
3/4 l tej
késhegynyi só
lapos kávéskanál cukor
Habverővel keverjük össze
Palacsintánként egy kanál zsír - nem olaj - alá majd körbe is
Egy órát álljon, akkor nem ragad le
Nagyi vas palacsintasütőjében - nem teflonban
Tompa lapú késsel forgatjuk - rázogatás után feljön, ha már nem fehér sehol, alá lehet nyúlni.
A tésztát a szokásos módon kifőzzük olajos, sós vízben. Az apróra vágott hagymát és az apróra zúzott fokhagymát megpároljuk. A hagymához és fokhagymához adjuk a vékony csíkokra v...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesTészta elkészítése: A hagymát vágjuk apró kockákra és pirítsuk meg a kókuszolajban. Külön edényben kavarjuk össze a száraz és folyékony hozzávalókat, majd öntsük őket egybe, ad...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKelesztés után egyszer meghajtom mert elég gyenge a tésztája így jobb lesz az állaga, tepsiben még hagyom kelni és utána sütöm.Ha azt akarom, hogy másnap is puha legyen, nem árt a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt 50 ml langyos vízben, kevés cukorral felfuttatjuk. A többi hozzávalót tálba mérjük, hozzáöntjük az élesztőt és a maradék vízzel lágy, szinte galuskaszerű tésztát dagas...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes