30 dkg főtt édesburgonya (batáta),
2 púpos evőkanál nyílgyökér liszt vagy tápióka keményítő,
2 evőkanál útifű maghéj,
1/2 kk. szódabikarbóna,
só
annyi kölesliszt, hogy gyúrható tésztát kapjunk.
Ha a tészta összeállt egy nagyobb diónyit a kezünkbe veszünk és belenyomjuk a gyümölcsöt (fahéjat is lehet szórni rá) és gombócot formálunk belőle. A szokásos módon kifőzzük és diéta szerinti morzsába forgatjuk. Nálam pirított darált dió (de lehet cassava dara, finomra őrölt kókuszreszelék, köleskenyér morzsa, stb.). Akinek a végén nem elég édes, tehet rá pici mézet vagy ami neki belefér.
A tésztát és a burgonyát sós vízben megfőzzük. Közben a vöröshagymát apróra vágjuk és a zsíron megdinszteljük (esetleg kissé megpirítjuk). A tűzről levéve hozzáadjuk a pirospapriká...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Könnyűegy csomag spagettit összetörtem majd sós vízben kifőztem.... sárga paprikát és a közepes paradicsomot egy nagy fej hagymát megpucoltam majd apró darabokra vágtam....hamburgerhús...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFőzzük meg a tésztát a csomagolásán leírtak szerint bő, sós vízben. Majd szűrjük le és hagyjuk hűlni. Kockázzuk fel a paprikát és vágjuk finomra a lilahagymát. Keverjük össze az...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: KönnyűA krumplit megpucolom mosom, kockára vágom és felteszem főni. Egy nagy fej hagymát olajon megfonnyasztok ha kész lehúzom és teszek bele pirospaprikát. Amikor a krumpli megfőtt,...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű