30 dkg főtt édesburgonya (batáta),
2 púpos evőkanál nyílgyökér liszt vagy tápióka keményítő,
2 evőkanál útifű maghéj,
1/2 kk. szódabikarbóna,
só
annyi kölesliszt, hogy gyúrható tésztát kapjunk.
Ha a tészta összeállt egy nagyobb diónyit a kezünkbe veszünk és belenyomjuk a gyümölcsöt (fahéjat is lehet szórni rá) és gombócot formálunk belőle. A szokásos módon kifőzzük és diéta szerinti morzsába forgatjuk. Nálam pirított darált dió (de lehet cassava dara, finomra őrölt kókuszreszelék, köleskenyér morzsa, stb.). Akinek a végén nem elég édes, tehet rá pici mézet vagy ami neki belefér.
A fél l tejböl elveszünk egy keveset az élesztő felfuttatására, hozzáadunk pici cukrot.Hagyjuk felfuttatni kb. 15 percet. A liszet beleöntjük egy tálba, közepébe pici sót, a ma...
Elkészítési idő: 30perc Nehézség: KönnyűA gombát negyedelem, a cukkinit ujjnyi széles darabokra vágom, a hagymát vékonyan felkarikázom, a fokhagymát lereszelem. A tésztát és az előkészített zöldségeket egy magas falú...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: Könnyű2-3 dl tejben felfuttatjuk az élesztőt. A hozzávalókat a vaj kivételével egy tálba tesszük. Jól kidolgozzuk, majd az olvasztott vajat is hozzádolgozzuk. Lisztezett deszkára borítj...
Elkészítési idő: 1óra Nehézség: Könnyű