Körülbelül 20 darab
50 dkg liszt (TK tönköly és BL 80-as 70:30 arányban)
1 kávéskanál szódabikarbóna
1-2 csipet só
1/3 kávéskanál vaníliapor
1 teáskanál kókuszvirágcukor
2 dl növényi tej
szénsavas ásványvíz
1 evőkanál olívaolaj
A liszthez hozzátessszük a sót, cukrot, vaníliát, szódabikarbónát, majd a tejet. Ezek után annyi ásványvizet adunk hozzá, hogy híg palacsintatésztánk legyen. Majd az olajat is hozzákeverem. Hagyom pihenni a tésztát egy rövid ideig.
A serpenyőt kikenem pici olajjal, felforrósítom, és kisütöm a palacsintákat.
A szalonnát apró kockára vágom és kisütöm, rádobom a kockára vágott sonkát és azzal együtt is sütöm. A tésztát sós vízben kifőzöm, leszűröm és hozzákeverem a szalonnás-sonkás kever...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyákat héjában megfőzzük. Közben a vöröshagymát apróra vágjuk és üvegesre pároljuk. A tűzről levéve pirospaprikával ízesítjük. Ha a burgonyák megfőttek, melegen törjük össze...
Elkészítési idő: 60 Nehézség: Könnyűa hozzávalókat összegyúrjuk keményebb tésztává ezt csipegetjük ujjbeggyel a fővő levesbe
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű