1,5 dl kókuszliszt (vagy kókuszreszelék finomra őrölve)
1 dl kókusztej
3 tojás
1 csapott teáskanál sütőpor
1 evőkanál kukoricakeménytő
1 evőkanál cukor vagy nyírfacukor
1 csomag vaníliás cukor
csipet só
A tojásokat egy keverőtálba ütjük, kézi habverővel felverjük, majd hozzáadjuk a kókuszlisztet, a kókusztejet, a sütőport, a cukrokat, az étkezési keményítőt és egy csipet sót, majd simára keverjük.
Pihentetés nélkül süthetjük: zsiradék nélkül kisebb tenyérnyi palacsintákat sütünk a masszából 3-4 perc alatt, félidőben átfordítva. A tejszíntől van elég zsiradék a tésztában, nem kell hozzá plusz zsiradék a sütéshez.
Tányérra szedjük, és melegen tálaljuk friss gyümölccsel, lekvárral, mézzel, nutellával, ki mivel szereti.
- Az apróra vágott hagymát megpirítjuk kevés olajon. Ha a hagyma üveges lett, rátesszük a szintén apróra vágott, vagy passzírozott fokhagymát és felöntjük kis vízzel (2-3 ek). -...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesÉn a sztrapacskát nokedliből készítem, de burgonyából készül az eredeti. Felcsíkozzuk a szalonnát. Lereszeljük a burgonyát egy kis lyukú reszelőn, majd alaposan kinyomkodjuk a le...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesAz élesztőt felfuttatjuk a langyos, cukros tejben. A liszttel, olajjal, sóval, tojással és a felfuttatott élesztővel begyúrjuk a tésztát, amely közepes keménységű legyen. letakarva...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA felkockázott hagymát kicsi olajon megpároljuk. Rádobjuk a darált húst, kicsit megpirítjuk, amíg elfehéredik. Rászórjuk a póréhagyma széles karikára vágott zöld részét és a kukori...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű