1 csomag tészta
2 csirkemell
2 dl tejföl
20 dkg reszelt sajt
6 gerezd fokhagyma
bazsalikom
só, bors
olaj
A tésztát sós vízben megfőzzük. A húst nagyobb darabokra vágjuk, kevés olajban pirítani kezdjük. Fűszerezzük és hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, minden oldalát megpirítjuk. A tésztát leszűrjük, kiolajozott hőálló edénybe tesszük. A tejfölbe keverjük a bazsalikomot és a reszelt sajt negyedét, majd a tésztához adjuk. A tetejére szórjuk a maradék sajtot. A megsült húsokat a tésztába nyomkodjuk, egymástól kis távolságra. 180 fokos sütőben nagyjából 20 perc alatt megsütjük. Mikor a sajt ráolvadt, már tálalhatjuk is.
A kolbászt és az újhagymát felkarikázzuk, a szalonnát felkockázzuk. A kétféle paprikakrémet egy tálban összekeverjük a tejszínnel, és a majorannával. A tésztát sós, lobogó ví...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt felfuttatom, majd tésztát dagasztok.Miután megkelt, lisztezett felületre borítom és 9 egyforma, kb. 120 g-os darabba vágom a tésztát. Egyenként megformázom a zsemléket,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSpray egy mikrohullámú sütőben gabonapehely tálban főzés spray, és hozzáadjuk a földimogyoró lisztet és a sütőport, és addig keverjük, amíg a kombinált Hozzáadjuk a konzerv sütőtö...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz olajat melegítsd fel, majd szórd hozzá a búzadarát. Sózd, és állandóan kevergetve, kis lángon pirítsd meg. Figyelj, mert könnyen megég. Amikor már szép aranybarna, vedd le a tűz...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű