- Kész tortillalapok
- Zöldségek, pl. salátalevél, sárgarépa, kukorica, lilahagyma
- Hagyma (sütéshez)
- Olivaolaj
- Csirkemell
- a szószhoz: tejföl és fűszerek
- só, bors, fokhagymapor, Chili cayenne, kapros salátaöntetpor
A húst előkészítjük, kisebb kockákra vágjuk, és olivaolajban megforgazjuk, majd fűszerekkel beszórjuk (só, bors, fokhagymapor/chilibors). Elkeverjük, hogy a hús minden részét érje a fűszer, majd állni hagyjuk.
Eközben megtisztítjuk és felvágjuk a zöldségeket, sajtot reszelünk (vagy lapka alakút használunk) és kikeverjük a szószt.
Pirított hagymás olivaolajon megsütjük a húst, majd rápirítjuk.
Előírás szerint felmelegítjük a tortillalapokat.
Beborítjuk salátalevéllel, ráhalmozzuk a reszelt sajtot, a húst és a zöldségeket, majd leöntjük szósszal, összetekerjük, és behajtjuk az alját.
1. A tejet a mikróban egy műanyagtálban felforrósítjuk. Vagy tűzhelyen egy fazékban. 2. Míg melegszik szétválasztjuk a tojás fehérjét és a sárgáját. Én a fehérjét egy kisebb tálba...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA hozzávalókból kelttésztát dagasztunk. Meleg helyen 2-3-szorosára kelesztjük. Olajozott deszkára olajos kézzel gombósokat szakítunk és a deszkára kissé lelapítva rakjuk pihenni....
Elkészítési idő: kb. 60 perc Nehézség: Könnyű1. A tésztát sós vízben megfőzzük és miután leszűrtük, a paradicsomszószba forgatjuk, fűszerezzük és kiolajozott hőálló edénybe tesszük. 2. A sonkát és a bacont felszeleteljük,...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA darált húst kevés zsíron fehéredésig sütjük, majd fedő alatt puhítjuk kb. 10 percig, majd ráöntjük a bolognai szószt és összeforraljuk. Félretesszük. Lereszeljük...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű