2 tojás
1 csipet sütőpor
2 evőkanál krémsajt
1/2 evőkanál fokhagymapor, melyet persze kiválthatsz préselt fokhagymával is
Eközben a címlapon
1/2 evőkanál oregano
3 szelet mozzarella
2 evőkanál vaj
Melegítsd elő a sütőt 160 fokra.
Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral.
Válaszd ketté a tojásokat, a tojásfehérjéket a sütőporral verd kemény habbá.
Keverd krémesre a tojássárgákat a krémsajttal.
Óvatosan add egymáshoz a két keveréket, vigyázva, hogy ne törjön össze a hab.
A sütőpapírra halmozz egymástól kényelmes távolságra kis adagokat, 18-20 percig süsd aranybarnára.
Amíg sülnek a kenyérkék, olvaszd fel a vajat egy serpenyőben. Keverd hozzá a fokhagymást és az oreganót.
Nyisd ki a sütőt, kend a kenyérkék tetejére a fokhagymás vajat, és fél-fél szelet mozzarellát.
Süsd tovább a fokhagymás, vajas, sajtos kenyérkét további 2 percig, amíg a sajt szépen megolvad és megpirul a tetejükön. Apró magvakat is szórhatsz rá.
Nem paleo, de SZÉNHIDRÁTSZEGÉNY
A tésztának odatesszük a vizet főni, teszünk bele ízlés szerint sót vagy vegetát, csurgatunk bele egy kis olajat, attól a tészta nem fog összetapadni. Ha felforr a víz, beletesszük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat gyúrd össze, még jobb, ha kenyérsütőgép üstjében dagasztó programmal összedagasztjuk. Kevés master mixxel megszórt szilikon lapon gyúrd át a tésztát. Oszd 6 egyenl...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. A gnocchit sós vízben megfőzzük (2-3 perc alatt). 2. Az olívaolajat és a vaj felét egy nagy serpenyőben felforrósítjuk. A fokhagymát vékony szeletekre vágjuk és a serpenyőben...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA burgonyát héjában megfőzzük, majd meghámozzuk. Burgonyanyomón áttörjük, hozzáadunk lisztet, sót és közepesen kemény tésztává dolgozzuk. A tésztából sodrunk hosszabb rudakat, majd...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Könnyű