3 kis doboz/ 1 nagy doboz kefír
3 tojás
1 kg liszt
só
5 dkg élesztő
annyi tej, hogy nokedli tészta keménységű tésztát kapjunk
A tejben az élesztőt felfuttatjuk.
A lisztbe beletesszük a tojásokat, sót, kefírt, majd az élesztős tejet is.
Jól összedolgozzuk, és duplájára kelesztjük
Forró olajban kisütjük.
A tojásokat külön választom, a fehérjét habnak verem, a sárgáját kikeverem, beleteszem az áttört túrót, kuszkuszt, zabpehelylisztet, és citromhéját. Ha összekevertem óvatosan belek...
Elkészítési idő:A tejet felforralom cukorral, vaníliás cukorral. A kiflit kis darabokra összevágom, megszórom mákkal, porcukorral, majd leöntöm a forró tejjel. Kivajazott tűzálló tálba rakom, tete...
Elkészítési idő: 1 óraElőször is felrakom a tészta vizet forrni, a sonkát tetszés szerint felvágom, az olajat egy lábasba öntöm, megvárom amíg fel melegszik majd bele rakom a sonkát, összeforgatom az...
Elkészítési idő: 10-perc