3 kis doboz/ 1 nagy doboz kefír
3 tojás
1 kg liszt
só
5 dkg élesztő
annyi tej, hogy nokedli tészta keménységű tésztát kapjunk
A tejben az élesztőt felfuttatjuk.
A lisztbe beletesszük a tojásokat, sót, kefírt, majd az élesztős tejet is.
Jól összedolgozzuk, és duplájára kelesztjük
Forró olajban kisütjük.
A burgonyát enyhén sós vízben megfőzzük, majd megpucoljuk. Egy krumplinyomóval (vagy villával) széttörjük, hozzáadjuk a 3 dkg vajat, a réteslisztet és egy kevés sót....
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA túrót jól összedolgozzuk a 3 tojássárgájával, búzadarával, sóval és szódabikarbónával. (Esetleg 1-4 evőkanál porcukorral, ízlés szerint) A tojásfehérjéket kemény habbá verjük,...
Elkészítési idő: 2 óra 30 perc Nehézség: KönnyűA tejet langyosítsd meg, és keverd el benne a cukrot, majd morzsold bele az élesztőt, és futtasd fel - erre a legjobb az 50 fokra melegített sütő, itt 10-15 perc alatt biztosan fel...
Elkészítési idő: 110 perc Nehézség: KözepesA krumplikat megtisztítjuk, meghámozzuk, és apró kockára vágjuk. Sós vízben puhára főzzük, leszűrjük és áttörjük. Ha már kézmelegre hűlt, hozzáadjuk a sót, a tojást, majd lassa...
Elkészítési idő: 1,5-óra Nehézség: Közepes